Tortyr

Det är verkligen tortyr för stackars Charlie varje gång jag klipper han. Tycker synd om han men det är nödvändigt när håret börjar växa över öronen. Jag har två tjejer som jag aldrig behövde klippa. Charlie ska se ut som en kille inte en tjej. För får han längre hår kommer han garanterat se ut so tjejerna gjorde när de var små. Och trots att han fick en glass under klippningen så tokgrät han. Nästa gång testar jag maskinen. Det går fort så är det över snabbt. Måste nämligen tjuvhålla han när jag klipper runt öronen. Annars riskerar han att bli öronlös. Men fin blev han. Ett före och efter kort.


Sovrum x 2

Vårt sovrum kommer nu bli med vägg! Charlie Och vi kommer nu få var sitt sovrum. Än så länge har vi haft en halv vägg emellan rummen. Den rev jag ner så Claudio kan bygga in bokhyllorna vi fick av mamma. Kanske inte så smart att riva istället för att vila efter mina 5 nätter. På kvällen mådde jag illa av trötthet och toksomnade i soffan halv nio. Måste börja vila ordentligt efter mina jobbpass då tröttheten kommer efter man jobbat. Ja ja kanske lär mig.


Inredar Angelica

Åhhh blev så nöjd!! Fattas dock en till andra sidan men så fint det blev! Passar in i stilen. Nu ska man ha tag på en massa kuddar till soffan. Men det får bli sen. Nu måste pengar gå till julklappar.


Födelsedag

Idag fyller min älskade mamma år!! Tog en promenad ner på stan och köpte present. Visste vad jag ville ha. Bjöd dit oss på mat med. Och hon har bakat glutenfritt till mig. Uppskattas!!!!! Ska bli spännande att se hur det smakar. Pepparkakorna var helt ok. Väldigt hårda dock. Det är skorporna med man är glad att tänderna är kvar efter att ha ätit det !:) bröd man bakar kan oxå bli lite småseg men så länge magen e bra !


Hahaha

Ni förstår i nästa inlägg!!! Hoppas bara de smakar!!


Skylla mig själv

Jag var faktiskt tvungen!! Jag var tvungen att äta pepparkakor!! Och syndigt gott var det med ända tills illamåendet kom pga mjölet. Får inte bara diarré längre utan blir även illamående! Och innan dom så åt jag en lussebulle utan att tänka mig för. Fan!!! Det är inte lätt det här!! Lussebullar kan jag baka med mitt mjöl men pepparkakorna då?!?!


1:à advent

Idag är det 1:a advent men jag får inte riktigt in julkänslan! 10 plus och ingen snö. Var inte lika kul att pyssla som förra året när det var alldeles vitt och fint ute. Och sen har jag jobbat hela helgen så då har det blivit smådutt här och där vilket jag inte gillar men var nödvändigt denna gång. Ska köpa hyacinter och en till julgardin så får vi se om julkänslan kommer till mig.


Matlistan

Äntligen har vi fått matlistan av Daniella. I morgon blir det handling då jag sovit idag. Spännande!!!


Träd

Har ett nytt projekt på g som jag gått och velat göra ett tag men inte kunnat pga materialet. Idag skaffade Claudio det åt mig: två st träd. Björkträd!! Hahaha nu undrar ni!! De ska in i sista rummet. Bilder kommer så fort jag fått in dom.


Mat

Har varit klagomål från Daniella om våran veckomatsedel ett tag nu. Jag gör veckomatsedel och så storhandlar jag det på söndagen. Men ingenting duger. Så idag sa jag åt henne att själv göra en lista. Ska bli väldigt intressant att se vad vi ska äta nästa vecka!!


Rööööööööd!!!!

Det gråa har ännu en gång kommit fram!! Och nu hittade jag red beach! Tycker om rött men har inte hittat det på länge. Detta lät lite väl rött men va fasiken, jag testar! Blev väääääldigt orolig ett tag under själva färgningen för det var knallrött nästan orange!!! Men jag blev nöjd. Det kunde tom ha fått blivit lite rödare :) blev nöjd!!


Bakar igen

Testar ännu ett recept! Magen är alldeles kaiko igen + några extra kg :( förstår inte varför jag har så svårt att gå ner de kg jag gick upp när sköldkörteln pajade!!! Men äter nu nutrilett bar i mörk choklad!! Jättegod!! Får se om det blir någe resultat så småningom.


Fullt schema

Vi har verkligen fullt upp jämt. Speciellt varje helg. Nu i helgen hade Claudio tränar utbildning på lördagen 8,30-17,00. Och på söndagen hjälpte han min bror med hans kök hela dagen. Nästa helg jobbar jag hela helgen. Så träningen denna helg blev promenader. Idag promenerade jag Charlie och mormor upp till flygfyren och storhandlade. Claudio kom och hämtade varorna och så promenerade vi hem. Så ikväll blir det mys i soffan med maken:) så här kul kan man ha efter en handling. !!


:)

Njuter nu av ett glas vitt vin inlindad i en varm pläd och läser. Har varit fullt upp idag då Claudio vart på kurs hela dagen. Och Charlie kan verkligen köra på! Ikväll lekte han för fullt med Denice. Bobby caren blev ett tåg och han själv såg för rolig ut! Och En del böcker är redan på plats! :)


Böcker!!!!

Min mamma måste ha slagit sig i huvudet!!! Jag får alla hennes böcker och de fina hyllorna!! Hon är bokoman som jag så det är MÅNGA böcker!! Syrran ska få va med på ett litet hörn och ta lite om hon vill men ändå. Whoop whoop!! Idag flyttar böckerna hem till mig!!


Planering

Känner att jag måste börja strukturera upp min vardag. Jag behöver bättre planering både för att hinna med allt som ska göras men mest en tidsplanering så jag inte behöver stressa mellan alla moment om dagarna. Idag tex så sov jag till strax efter två. Gjorde lunch som jag åt innan jag hämtade Charlie kl 15,00. Kl 15,45 hade vi utv samtal med Daniella. Det blev inte klart förrän 16,30. Och Claudio hade möte kl fem och då skulle han hinna lämna tjejerna på fotbollsträningen innan. Så då är jag ensam hemma med en hungrig Charlie och ingen mat färdig. Lagade pyttipanna som jag gav. Hade inte gjort iordning min träningsväska och jag skulle åka kvart över fem. Som tur var kom mamma tidigare! Måste planera bättre!!! Får kolla igenom ordentligt dagen innan hur jag ska lägga ihop allt för att slippa stressa så kommer det gå galant. Har varit väldigt slarvig ett tag. Men det blir ändring nu!:)


Läsa

Detta är nåt som jag inte varit med om med mina 21 år tillsammans med Claudio! Han läser! MYCKET! Han läste lite förut när han fick Che guevaras bok av mig. Men inte som nu. Vid köksbordet och i soffan!! En härlig syn för en som tokälskar att läsa!


Skolan

Daniella kämpar på i skolan. Hon vill till roslags och kom in på språk. Grejen e den att hon ville in på idrott men den är full. Hon ska nu tänka på saken. I morgon ska vi på utvecklingssamtal och det ska bli spännande att höra hur det går för henne. Hemma pluggar hon så det är nog inga problem. Och de ska få flytta in i utbyggnaden nästa vecka. Då kanske det kommer kännas bättre. För det är jättefint! Såg det idag när vi var på utv samtal med Denice. Hon sköter sig oxå. Gör det hon ska. Inget tjafs i skolan för tillfället. Känns bra! Mina tjejer sköter sig!


Ikea

Drog till Ikea med mamma Lasse och Charlie. Handlade lakan, örngott, kökshanddukar , ljus och julklappar. Medan vi gick runt och kikade rejsade Charlie emellan alla möbler! Han hade skitkul! Var dock tvungen att sätta han i vagnen när vi kom till kökssvdelningen. Och kökskartongerna jag verkligen behövde för att lägga charlies sandleksaker i står kvar i kassan. jaja man kan inte tänka på allt:) trevligt var det i alla fall!


Mår bättre

Idag känner jag mig bättre i halsen och det ska självklart utnyttjas! Claudio är iväg på fotboll med Daniella hela dagen så jag och Charlie är själva då Denice sovit hos Amanda. Vi böt tjejernas sängkläder och tvättade och hängde det. Sen blev det storstädning. Stor hjälp fick jag av sonen. Efter sovstund promenerade vi upp till fotbollsmatchen. Har inte varit ute på några dagar så det var skönt men kallt. Men undrar om jag inte gjort för mycket för nu har jag ont i huvudet och fet känns i halsen.


Fars dag

Idag är det då fars dag. Vi firar aldrig varken fars eller mors dag nåt speciellt. Ringer och grattar Lasse. Annars tar vi det lugnt. Men idag käkade vi middag hos mamma och Claudio fick faktiskt en present. Han fyller snart år men där ska han få en annan sak. Denna fick han idag! Grattis till världens bästa pappa!!


Magen

Blir tokig på min mage!! Den bullrar och mullrar och jag springer på toa. Mamma var så gullig och gjorde bröd på råg men det har inte hjälpt. Nu har jag googlat efter ett glutenfritt brödrecept. Bakade ett igår som jag kastade. Bakade ett nu i kväll och får se hur det smakar. Ser inte gott ut och är stenhård. Hittade ett recept på tekakor som jag ska göra i morgon. Dom testade ju om jag är gluten och svaret är nej men ändå pajar min mage!! Jag förstår ingenting!!


Sjuk

Igår började jag känna mig konstig i kroppen och på kvällen fick jag jätteont i halsen! På natten och morgonen kunde jag knappt svälja pga att det gjorde så ont. Ringde min underbara mor som gick och köpte strepsil åt mig. Och jävlar vilken dundertablett!! Det märkliga dock är att jag inte har feber. Har inte haft feber på väldigt många år : /. Så idag kommer det sugas på strepsils tabletter!


Öppna förskolan

Idag gick vi till öppna förskolan och lekte. Det var jättelänge sen! Och stackars Charlie trodde jag skulle lämna han där. Han satt i mitt knä när jag frågade han om vi skulle in och leka i ett annat rum. Då tittar han på mig med sammanbitet ansikte och vinkar. Stackarn. Sen var det bara full fart. Dockvagnsrejs hade vi! Det var en hit! Så en dockvagn i julklapp tror jag! Nu sover han som en stock. Ska sen till mormor. Elliott och Therese är här!


Vart tog dagen vägen

Känns inte som att jag gjort nåt idag. Inte med Charlie i alla fall. Jag hängde ut vinterjackor på vädring. Gick på promenad med mamma och Lasse. Sorterade denices julböcker. Bakade glutenfritt bröd och lagade mat. Hämta Claudio på jobbet. Åkte och tränade. Och allt innan träningen stressade man sig igenom. Känns inte som en bra dag. Tur att det ändå är glada miner från sonen som ändå är med på ett hörn i allt man gör!
Min stackars tjej mår fortfarande dåligt. Febern går upp och ner :(


Underhålla

Det gäller att underhålla när det är grinigt och småsjukt här hemma. Gjorde därför ett lekbord till Charlie. Det ska målas men jag är ganska stolt över mig själv!!


Tabletter

Charlie måste ta kalcium tabletter eftersom han inte äter mjölk. Och han älskar att ta dem!!! Han är så duktig! Det är höjdpunkten!


Kaffe

Kaffedrickare är jag!! Tills jag var ca 23 drack jag inte alls och fick konstant höra:när ska du bli vuxen då? NU är jag vuxen. Dricker väldigt mycket kaffe. Har en perkulator som jag älskar! Men man kan inte ha kaffet stå i den en längre tid för då blir det äckligt. Så idag gjorde jag världens köp! Nu gör jag massor kaffe på en gång och kan hämta kaffe när jag vill ! :)


Fortsättning

Att duscha snoppen gick bra. Jag tog en medecinspruta och kokade den. Sen fyllde jag den med vatten och sprutade in. På kvällen när jag duschade ville Charlie bada så då tog jag och sprutade med duschstrålen. Efteråt skulle man smörja med olja. Men! Kl 21.15 började han grina, grimasera och bökade runt sim en galning i sängen. Fick Alvedon som inte hjälpte. Och till slut bökar han så mycket så han väcker sig själv och blir klarvaken! Vill då ständigt komma till vår säng vilket jag sa nej till i tre timmar. Jag såg hans siluett där i mörkret. Drar armarna upp mot mig och nickar ja med huvudet eller pekar mot dörren och sa jaaaaaa! Kudde och nusse kastade han till mig hela tiden. Kl 01,10 somnade han!! Sanslöst!!! Jag toksomnade och blir väckt kl 06,00 av Daniella som har ont i halsen och har feber :(. Och sen vaknade lilleman strax före sju. Jag går som i en dimma. Är så otroligt trött!! Är trött i vanliga fall efter min jobbhelg men detta är vidrigt! Och han är ganska piggelin och kör på som vanligt ! Jobbigt att hänga med idag!


Sjuk igen

Nu i helgen har Charlie tagit sig mot snoppen och grimaserat. På söndagen fick han helt plötsligt feber! Natten mot måndagen var väldigt orolig sa Claudio. Inte kul att sitta på jobbet och veta att lillkillen mår dåligt. Men varför har han ont där? Googlade och pratade med barnläkarmottagningen. Ska tydligen bada Charlie och få en strålen på duschen att tvätta innanför förhuden. Inte det lättaste! Kan bli guckigt där inne och smärta.
Som tur var fick jag ännu en gång hjälp med Charlie nu på morgonen så jag fick sova lite. Claudio hade mycket på jobbet och fler personal borta. Dax att gå mot badet då....................


Jobb

Denna helg jobbar jag fre lörd och söndag. Så helgen sovs bort. Är det lugnt hemma sover jag till fyra -fem. Men det brukar gå väldigt fort. Får aldrig till nån träning dessa helger då jag e så trött och det tycker jag inte om. Ska försöka promenera i alla fall! Promenerade genom denna vackra lövgata idag! Så god natt då !;)


Besök

Haft finbesök av syster och systerson! Fick gosa med han en stund. Sen var det mamma som gällde! Så mammig! Men när morbror Claudio kom hem dög det minsann att sitta länge och gosa i famnen ! Fin är han lilla Elliott!


Världens bästa mamma!!

Jag har världens bästa mamma som verkligen hjälper en och ställer upp på allt! Nu senast tvättade hon överdragen till sofforna. Blir väldans skitiga med liten här hemma. Och med torktumlare och torkrum i hennes förening slår det min lilla torkställning. Vad skulle jag göra utan dig?! Älskar dig!


Målar inne

Kände mig i pysseltagen så jag påbörjade målning av charlies stolar. Kommer bli superfint! Måste passa på när han är på dagis!


Målar

Claudio har byggt ett tak över ingången. I vår fortsätter vi och gör det till en balkong. Det kommer bli underbart! Och jag måste ju oxå dra mitt strå till stacken så jag har målat! Passade även på att måla en del av huset som såg hemsk ut. Kommer bli skitsnyggt!! Har världens bästa man !! Och för en gångs skull böt jag kläder vilket jag aldrig gör annars! :)


Lämning

Efter två veckors frånvaro från dagis fruktade jag det värsta när jag lämnade. Men det gick hur bra som helst! Han var lite obekväm i början men han sa ingenting när jag gick. När jag hämtade efter lunch (kort dag)var tjejerna med. De tycker det är spännande att hämta och charlie blev så glad! Och idag när jag lämnade fick jag en puss och kram! Och så satte han igång och lekte med barnen. Så perfekt!!! Hoppas det fortsätter :)

Gått upp

Ahhhhhhh ställde mig på vågen och den visade självklart på +!! Fan! Men har ju gått över till "normal"kost efter lchf och har ju lagt på en massa vikt på skivstången så man kan ju hoppas att det är lite muskler i alla fall som väger :/ Men jag började med ändring i kosten direkt och det blev 45 min spinning och sen ett jympa pass med Nina på kvällen. Ska bli minst ett pass om dagen helst två ett tag nu, tills vågen visar på några minus. Ska försöka få tag på en springvagn. Då kan jag och claudio ge oss ut med charlie tillsammans. Kanske lär mig att tycka om att springa. Hatar det verkligen. Men ska ge det en chans i så fall. Har verkligen super svårt att gå ner i vikt sen jag började med levaxin tabletterna. Går iochförsig inte upp mer som innan vi hittade problemet med sköldkörteln, men det är ett helvete att gå ner! Man tycker att öka motionen minska kalorier borde funka, men NEEEEEEJ! Inte för mig inte!

RSS 2.0