Hälsat på barnens kusiner

Tog en tripp upp till Gävle -Sandviken idag. Det var ett bra tag sen sist. Får inte till den tiden att åka upp när tjejerna har fotbollsmatcher varje helg. Och vi kan inte hoppa över en match heller då Claudio är tränare! Men nu fick vi till det och det var riktigt kul att träffa dom igen. Barnen har vuxit så mycket. Fikade god tårta som thea bakat och sen fick vi en. Jättegod soppa med köttfärs, potatis och zucchini. Resan hem toksomnade Charlie då han busat järnet med kusinerna. Så det blir sen läggning i kväll.


Spa


Spa


Spa


Spa

För ett tag sen gav vi Ann och Therese spabehandling på havsbaden i avslutningspresent. Och idag så använde de presentkortet! Jag Nina och Carina slöt upp på eftermiddagen och hade afternoon Tea. Mycket trevligt att bara sitta och snacka. Man behöver göra så emellanåt med sina brudar!
På fm var vi i Stockholm och strosade min man och jag= kvalitetstid! Och sen kvalitetstid med mina brudar= en mycket bra lördag!
Men jag fick hjärnsläpp och för en gångs skull tog jag inga bilder. Men Ann tog och jag sätter ut så fort jag får de av henne!


Övernattning i storstan

Idag bjöd Claudio mig på övernattning i Stockholm ! Är på radisson vid centralstationen. Inte dumt att bara vara han och jag. Vi strosade runt lite, gick in på en restaurang och käkade. Myys! MEN jag är inget stor fan av våran storstad. Gud va med folk! :) blir lite lätt stressad faktiskt. Även om det är kul med lite andra affärer än de som finns i lilla Norrtälje. Men att bo här, att ständigt trängas och åka t-bana NOPE! Det är inte jag. Men det är tur att vi alla är olika !! Slappar just nu på hotellrummet. Skönt att bara va, inga måsten. Hoppas bara allt går bra för mormor som är barnvakt! Charlie har varit lite grinig på nätterna. I morgon har vi frukostbuffe!


Redskap

Jag har en del träningssaker hemma. En spinningcykel som jag köpte av Friskis. En stor boll. En skivstång med vikter upp till 30 kg. Gummiband. Hantlar. Stepbräda. Och en hel del träningsvideos bl.a. Zumba!
Brukar ha ganska bra disciplin vad gäller träning. Hade det idag. Satte mig på cykeln och spinnande i 50 min medans Charlie sov middag. Perfekt!


Diskmaskinen

Min jä......... Diskmaskin diskar inte ordentligt!! Glasen är flammiga och prickiga. Ser ut att vara från diskmedlet. Djupa tallrikar blir inte rena. Använder yes disktabletter och har i nåt glansmedel. Och nu har jag städat den så den glänser! Har kört med såna där som rengör maskinen. Och funkar det inte nu så får vi antingen köpa ny eller så får min man handdiska!!!!


Träning

Jag älskar verkligen att träna!! Blir inte så mycket nu då det är svårt att komma iväg med tre barn hemma. En som är för liten att vara själv hemma och två andra som har egna aktiviteter. Mamma är helt underbar och tar Charlie två dagar i veckan när Claudio har fotbollsträning med Daniella. För just de två dagarna vill jag träna. Måndag jympa med Nina och onsdag skivstång med Nina. Sen kör jag själv skivstång hemma på fredag eller lördagen. Måste få in en dag med spinning oxå !
Och utöver det promenader.
Nu när man har kört skivstång ett tag så la jag på ordentligt med vikter idag. Tog 30 kg på benen! 25 kg på rygg. 12 kg på axlar ( har problem med ena axeln)
Senast jag hade trettio kg på benen var LÄNGE sen! Och då var jag tvungen att få hjälp att få den upp och ner! Men nu kan jag det själv! Önskar jag blir bra i axeln så jag kan lägga på på bröst med. Får så himla ont i axeln vid bröstövningar.
Vill gå ner lite i vikt nu så musklerna syns. Än så länge syns bara fettet.


Förändring i livet

Va fort mattan kan dras bort under ens fötter och man ligger där chockad och förvånad. Så kändes det idag när Claudio ringer hem och säger att han blivit varslad!
Tusen tankar går igenom ens huvud. Och jag som bara jobbar 66%!! Ekonomin går liksom inte ihop då. Men jag har en underbar chef som skulle se till att jag skulle få jobba extra dagtid!!
Då kommer nästa samtal. Nu har jag fått jobb på Norrim säger Claudio ! Stenen i magen ramlade ner på marken där den hör hemma!! Allting ordnar sig!!


Vi fortsätter

Vi fortsätter som vanligt sex månader till. = Charlie ska ta sin omeprazol varje dag och han ska ha mjölkfri kost. Var hos läkaren idag och la upp en plan för hans mage. Hon var inte orolig för att han inte är bra trots att han är 18 månader och det inte har vuxit bort. Vi fortsätter nu så här tills han fyller två. Då kommer vi att ta bort medecinen och se hur han reagerar. Fungerar det inte fortsätter vi med omeprazolen ett tag till. Sen gör man två försök till att ta bort medecinen. Fungerar det inte då heller blir det gastroskopi. De vill inte göra gastro för tidigt då han kommer bli nedsövd. Och det är alltid en risk med att bli nedsövd.
Så jag håller alla tummar på att han blir bra ändå!


Sjuka barn

I fredags fick vi plötsligt två sjuka barn. Charlie fick feber efter en vecka med tjockt grönt snor och Denice fick ont i örat. Så på lördagen bar det av till Dr som konstaterade öroninflammation. Det var länge sen hon hade det nu. Var ju öronbarn som mindre. Men penicillinet har hjälpt bra och trumhinnan sprack så det är skola i morgon. Värre är det med Charlie som fortfarande har feber. Ikväll somnade han i min famn 17.45. Har inte somnat i min famn sen han var liten bebis. Han äter ingenting och dricker nästan ingenting. Så blir det inte bättre i morgon så får jag ringa Dr igen. Trycker i stackaren Alvedon.


Ny säng

Igår åkte vi till Ikea och köpte ny säng. Det är skrämmande men det är nog första nya sängen för oss. Vi har fått madrasser hela tiden :)
Vår förra säng hade vi madrasserna på golvet med en hemmabyggd låda runt. Blev lite skillnad nu.


Strul

Varför är min mage så konstig?!?! Har fått svar på blodprovet nu och jag är INTE glutenallergiker!! Förstår verkligen inte. Äter jag typ lchf är magen i balans. Sköter den normalt. Äter jag bröd (som jag älskar) får jag diarré direkt! Vad reagerar jag på då ?! Jag åt 2 bullar på kanelbullens dag och dagen efter när jag är på väg hem från dagis (gående) känner jag hur det kniper till i magen och jag trodde att jag skulle göra ner mig!! Hemsk känsla. Man försöker gå så snabbt man kan samtidigt som man kniper för glatta livet!
Det är nåt i bröd som jag reagerar på. Jobbigt!!


Sömnen

Måste uppdatera om charlies sömn!! HAN SOVER VARJE NATT!!!! ja det är sant! Det var mjölken som var boven. Så himmelens skönt för oss alla! Visst kan han vakna till, som han gjorde i natt och var vaken i 2 timmar. Men han säger ingenting. Bökar omkring i sin säng och somnade sen om. Kan ju vara för att han är dunderförkyld! Tjockt grönt snor rinner konstant trots nässpray....... Och nu när han sover har det äntligen börjat komma halvdanna ord från han. Vet inte om det är pga sömnen men nu försöker han prata. katta= kasta och allt ska kastas i soporna.Tom hans mugg i dag hahahaha bampa = lampa ga = glass ma = mer ( mas är mer på spanska) tack tack nej Mamma pappa Tjejer kommer inte på mer nu kan va nåt mer. Men är så stolt! Han är väldigt sen på att börja prata men bvc sköterskan var inte orolig. Vi skulle avvakta till 2 års åldern innan talpedagog kallades in.

Äta mycket?

Gick ju ner i vikt förra gången med lchf. Dock inte mycket. Ändrade mest kroppsformen. Denna gång vill jag verkligen gå ner 10 kg! Har googlat och kollat hur andra går ner med lchf.
Och herregud!! Inte konstigt att folk rasar i vikt, de flesta såg jag äter bara 2 ggr per dag!!! Frukost och middag. Jag har kört i 5 dagar nu och 3 utav dom åt jag 2 ggr per dag. Det funkar om jag gör omelett till frukost. Då står man sig faktiskt i flera timmar.
Fuskade i går kväll och åt lite saltade chips. Det fick jag lida av i natt då jag vaknade och mådde fruktansvärt illa!! No more!!!
Så får se hur det går denna vecka då jag jobbar 5 nätter. Ganska omöjligt att äta 2 ggr då : /
Men magen min mår bra igen och det är huvudsaken!!!!!


vekling

Har blivit en vekling märkte jag i natt när jag jobbade. Satt vak åt en boende som låg för döden. Inget märkligt med det, har gjort det massor av gånger och även gjort iordning patienter efter döden. Och nu i natt blev jag väldigt illamående efter att jag varit inne hos henne en stund men trodde det var pga att jag ätit dåligt. Och sen när hon dött och vi gjort iordning henne och klätt henne fint så blev jag så illamående så jag trodde jag skulle spy! Har aldrig hänt mig tidigare! Har aldrig haft problem med sånt. Gissar att det är efter senaste graviditeten som jag blivit känslig. Döden för de gamla skrämmer mig inte. Oftast är det bara skönt för dem att somna in. De har levt långa fina liv. Men döden i allmänhet skrämmer mig lite. Den får inte komma mig och min familj för nära. Får se om det blir så här vid nästa dödsfall. Man kommer liksom inte ifrån det med detta jobb. Det är bara att bita ihop!

Drömhus


Att flytta eller inte

Vi har ett tag gått i flyttas tankar. Var och tittade på ett hus häromdagen. Ett äldre hus som barnen och claudio fastande för men inte jag. Claudio kan tänka sig ett äldre fint hus, och det kan jag med i och för sig men då blir jag rädd för uppvärmningen. Det är värmen i vårat hus nu jag inte tycker om. Annars storm trivs jag! Vi börjar få det precis som vi vill. Men det måste tilläggsisoleras. Och bygger vi nytt som jag jättegärna vill får vi ett varmt mysigt hus. Tomt har vi hittat i nya solbacka. Hus har vi hittat. Det är lån som vi inte har klart om det skulle gå så långt att vi bestämmer oss. Det både skrämmer mig och inte att flytta. Man vet vad man har men inte vad man kommer till. Får tänka vidare och så får vi se vad som händer. Ett kallt hus vill jag inte ha!!! Bild på drömhuset kommer!

Charlies hemska nätter

Vi har ju haft tre hemska månader nu med bara gråt och gnäll flera timmar per natt! Hela sommaren sov han hela nätterna och jag trodde att nu är det över, nu kommer vi att få sova. Men så helt plötsligt i augusti efter semestern så satte han igång i gen. Och det tar verkligen på en att ALDRIG få sova. Speciellt eftersom man hållit på så här i 1½ år nu :( Och nu förra vecka när claudio fick ta två vård av bar dagar för att nätterna varit vidriga så satte jag mig och googlade. Situationen är inte hållbar! Claudio ringde även Dr så där har vi fått en tid för en grundlig undersökning av charlie. När jag googlade såg jag återkommande inlägg att mjölk kan förvärra refluxen! Och vi som fick svar utav läkaren att han är inte mjölkallergiker så ni kan börja införa mjölk sen! Och det var ju det vi gjorde nån gång där i aug har jag för mig! För charlie skulle börja på dagis och då tycke jag att det skulle vara skönt att ha han att kunna äta allt. Och magen reagerade inte på mjölken så därför kopplade jag det inte till refluxen!! Nu har han inte fått vanlig youghurt ellér smör med mjölk i och han har sovit i två nätter!!!!!! Maten struntar vi i ett tag och ser om det funkar ändå. Det är skönare om han kan äta det de andra barnen äter på dagis. Ska han få annan mat kasnke han börjar krångla med maten igen och det vill jag inte. Och än så länge verkar det funka! :) Men måste vi så självklart för hans skull. Men ååååå va skönt det skulle va om det är mjölken som är boven. Tänk om han kan få sova hela nätter utan smärta!!! Håller alla tummar och tår!

Äta

Gick ju ner en del i vikt förra gången jag körde lchf men inte så som jag trodde att man skulle gå ner. Har läst på en del nu och man kan inte äta hur mycket man vill bara för att man tar bort kolhydrater, en del kan inte äta så mycket utav mejerier och de flesta äter bara TVÅ ggr om dagen!!!!!! Frukost och middag! Inte undra på att de går ner i vikt då! Under tre av mina fem första dagar åt jag bara två ggr per dag. Sen har det blivit tre ggr. Äter man en omelett till frukost så står man sig otroligt länge. Så jag ska vara mer nogrann denna gång och inte äta turkisk youghurt och mindre keso och typ efterrätter på helgen. För annars gör de ju reklam för att äter du lchf kan du äta hur mycket du vill men ändå gå ner i vikt. Men det är bull!! Så får se hur det går. Ska väga mig på torsdag och mäta mig. Ska nog bara mäta sen då kroppen kan förändras igen men inte vågen. Har 10 kg jag vill bli av med!!!!!!

Lchf igen

Då kör jag igen! Har haft ett långt uppehåll från lchf. MEN har kört gi. Har då ätit glutenfritt bröd.
Testade att äta både vanligt bröd och pasta, och det funkade!! I tre dagar.......
Sen pajade min mage ihop rejält! Inte kul att vara ute och gå och magen helt plötsligt kniper ihop och man tänker att jag kommer inte hinna hem till toaletten!!
Det är fruktansvärt! Men nu har jag äntligen pallrat mig iväg till dr och lämnat blodprov för att se om jag verkligen är gluten. Skulle den komma tillbaka negativ bet jag inte vad min mage inte tål.
Men vad jag vet är att min kropp mår otroligt bra utav lchf. Och jag har ju konstaterat att jag inte kan äta bröd ändå. Det är just brödet jag har väldigt svårt med. Älskart ju!
Har ett bra recept på bröd med lchf. Får googla efter mer. För man tröttnar.
Är inne på tredje dagen idag och det går super. Måste tömma kroppen på socker så sötsuget försvinner. Ikväll ska jag äta salta nötter ! Mums!
Svamp mackor är gott!! À la lchf off course!!


Förändring

Jag känner mig lätt uttråkad! Trivs med att jobba natt då det är bra för barnen. Inga tidiga mornar och ledigt mycket. Men jag vill nåt mer med mitt liv! Jag vill uträtta nåt!
Som det är nu sitter man vaken hela nätterna och passar de gamla och byter blöjor.
Funderade först på att plugga till sjuksköterska. Men det är tre år. Och att jobba och plugga till det kan nog bli väldigt jobbigt.
Sen skrämmer det skiten ur mig att lämna nattjobb och gå över till dagjobb!!!!!
Har ju jobbat natt i 8 år så det kanske är förståeligt. Får se om jag vågar ta tag i saken och göra nåt åt min situation. Och sen växer ju det inte jobb på träd direkt.


Tonåring

Helt sanslöst fort tycker jag det har gått!! Våran äldsta har blivit 13 år!! Tycker inte det var länge sen hon gick på dagis.
Men nu har hon blivit stora tjejen och det märks! Bara de senaste veckorna har hon vuxit. Blivit lite mognare.
Sen har vi självklart de klassiska tonårsfasonerna;)
Får se hur de fasonerna kommer utvecklas!
Men fin är hon min fotbollstjej. Älskar dig Daniella!!


Mysiga dagar

Har haft flera mysiga lediga dagar. Är långledig i 10 nätter och det är så skönt!! Ena dagen var Charlie på dagis och då passade jag på att gå ut i skogen och plocka svamp. Annars har vi varit hemma och småpysslat. Går dock på och jobbar onsdag natt och då har vi marknad här så då lär det inte bli någon sömn innan. Kommer spy av trötthet. Men då får man tänka och längta efter ledigheten. Det är ju pga den man jobbar natt. Måste visa vad Charlie pysslar med om dagarna.


RSS 2.0