År 2011

När jag tänker tillbaka på året som varit så har det varit ett riktigt underbart år ! Startade året som föräldraledig. Riktig nice start på året måste jag säga. Massor av härlig snö var det med.
Firade charlies första födelsedag. Och i present fick han en liten kusin: Nilo.
Började jobba i april vilket inte var så kul men det var för att kunna vara ledig hela sommaren.
Och det var jättemysigt! Vi hyrde husvagn och campade på kolmården och furuvik. Under hela sommaren mådde Charlie bra i magen så där kunde jag vila upp mig. Han började på dagis i augusti vilket gott jättebra! Är så nöjd med körsbäret!
Vi åkte på en efterlängtad flygsemester till Kanarieöarna.
I september fick vi en tonåring i huset. Det går upp och ner där kan man säga! Hahahahah
Blev äntligen moster i juli till lilla Elliott!! Han satt långt inne men äntligen är han här!
Hösten var väl sisådär. Var på utredning med charlies mage som inte är bra. Jag blev deprimerad och gick ännu en gång upp i vikt pga Sköldkörteln som försämrades. Claudio blev uppsagd. Daniella har inte trivits på grind. Den som mått bra är Denice!! :)
Men allt vände nu i slutet av året! Jag mår skitbra pga ökad medicinering. Claudio fick ett toppenjobb med ökad lön! Charlie ska snart till Astrid Lindgrens för gastroskopi. Daniella går det nog fortfarande upp och ner för ;) och lär fortsätta göra så ett tag framöver.
Summan av kardemumman: året har varit underbart! Jag har mina nära och kära som jag älskar över allt annat på denna jord!
Är så tacksam över allt och alla i mitt liv.
Nu ser jag fram emot ett 2012 med nya mål, nya vanor , nya händelser och nya rutiner!!!


Storstädning

Blev storstädning av Denices rum idag. Mycket behövligt! Gör såna här raider emellanåt. Tog några timmar och en hel soppsäck full med skräp blev det! Och när jag ändå höll på så rök julen på övervåningen.
Det hon tyckte var guld är att våran dator hamnade hos henne :) vi använder den så sällan nu när vi har iPhone:)
Får se om jag orkar nedervåningen i morgon.


Strumppaketet

Charlie fick allrams julkalender i strumpan på julaftonen. Och Claudio :) han tyckte den va så bra när den gick ! OCH den blev en hit!! Den går varm här i sjukstugan. Perfekt för Charlie som inte mått så bra. Och jag har fått se alla avsnitt. Missade massor när den gick.


Spel

Har köpt ett spel : frågespel om Sverige. Och sen fick Claudio : hur svensk är du i julklapp.
Men vi vill nog köpa ett till. Vi ska ha spelkväll på nyårsafton!
Stog och tittade på Risk. Den är rolig. Fanns tyvärr inte så många att välja mellan i vår lilla stad. Får se vad det blir mer.


Lider

Lider så med stackars Charlie som IGEN har så ont så han inte kan sova. Han gnäller , grymtar, grinar vänder och vrider på sig av smärta. Nu i natt har jag givit full dos av gaviskon och Alvedon men det hjälper inte!
Försöker nu vagga han halvsittandes i vagnen. Han kommer då lite högre upp än i sängen som vi har uppallrad på böcker.
Kan i nuläget inte göra ett skit för att hjälpa han!!
Vad hjälplös man blir!
Sen ska man orka jobba efter att man hållt på så här på nätterna och vara någerlunda människa. Efter 2 år börjar jag bli ganska mör :(


Vinterkräksjukan

Undrar om det är den som kommit på besök?! Hade klarat mig utan det besöket faktiskt!
Claudio blev dålig i magen på juldagen. Men vi trodde han ätit nåt tokigt. Men nu på morgonen fick Charlie diarré och sen kräktes han upp vällingen. Nu sover han på soffan. Får hoppas att han slipper ha kräksjukan i 13 dar som förra året. Och snart får väl jag och tjejerna det :(


Juldagen

Juldagen spenderades hos farmor. Claudios bror med familj var där :)
Men tyckte den var lite stökig. Blev stressad. 5 barn och 7 vuxna i ett litet vardagsrum och kök. Barnen var exemplariska men ingen kommer undan nånstans. Vi åt, tomten kom , en snabb fika. Sen åkte vi hem då Claudio hade ont i magen.


God jul

Dagen blev väldigt mysig! Syster med man och barn sover hos oss i två nätter. Så på julaftonsmorgon var vi ett fint litet gäng som öppnat strump paketen! Maten var god och det blev en lugn middag. Efter disken kom den efterlängtade tomten! Trodde Charlie skulle bli rädd jag men icke! Han gick så snällt fram till tomten och både kramade han och satt i knät! Iochförsig sa han: pappa. Nej nej sa jag , tomten! Men han blev inte rädd för tomten hos farmor heller!
Denice fick sin fyrhjuling och Daniella ett bankkort! Charlie massa leksaker och Elliot ja han fick mest! :)
En rolig sak vi vuxna gjorde i år var att vi köpte ett paket i var för ca 200 tog en lapp i en skål och fick öppna i den ordningen. Det var skitkul!! En hit!!
Väldigt lyckad julafton!


Skapartagen

Claudio gjorde denna fina kreation till sista rummet. Matchar bra med resten av inredningen. Han är så duktig! Järnen ska sprayas svarta men det får vi göra i vår när det är varmare.


Bord

Jag har länge velat göra om vårt vardagsrumsbord då det är så litet mot våra två soffor. Sagt och gjort. Jag kläcker idéen och Claudio gör ! Viola! Här är resultatet!


Dubbla dosen omeprazol

Att dubbla dosen funkade ju inte direkt dårå. Strax efter elva på kvällen började han gny och det eskalerade snabbt till grin. Helt otröstlig! Vad ska man göra för att hjälpa mot smärtan? Försökte få i han novalukoltabletten men det gick inge vidare då han e halvt som halvt borta av trötthet. Gick istället ner till vardagsrummet och la han i vagnen och gav välling. Var ett tag sen man matade på natten. Men Dr sa att det kan neutralisera syran lite. Han e lugnare nu. Får se hur länge.............. Natten är lång


Dr besök

Var hos en bra Dr! Vi ska öka dosen omeprazol till en på morgonen och en på kvällen. Ska även ge han novalucol. Ska testa så här och höra av mig igen på måndag. Han skickade även en remiss till gastroskopi. Charlie sov inte ens bra nu på efm :(. Så jag vet ju vad jag kommer göra inatt. Inte sova i alla fall. Charlie var helt slut efter natten och Dr besök så han toksomnade på vägen hem. Han har ALDRIG sovit så här !


Refluxen

Charlies reflux har under den senaste 1 1/2 veckan försämrats väldigt mycket! Vet inte mer jag kan göra för han. Han äter omeprazol varje dag, är mjölk fri och i natt höjde vi upp hans säng och han fick gaviskon några gånger. Men han bara gnällde, gnydde kurade ihop sig på magen, gungade och sa aj aj. Vid halv fem gick vi ner till vardagsrummet. La han halvsittandes i vagnen och vyssjade han. Tog en halvtimme men sen sov han i en och en halv. Ringer Dr för våran plan för Charlie måste ändras. Kan inte vänta till han blir 2 innan vi gör nåt :(. Nu är han helt slut stackaren ( jag med efter att ha jobbat 5 nätter och sen ta det här).


Tävling

På jobbet har vi en pepparkakshus tävling. Vi på natten vill oxå va med. Så i natt pysslade jag och Ingalill i flera timmar. Blev jättefint!! Jag gjorde julgranen, muren och gummorna. Gummorna har första bokstaven i våra namn på magen. Gjorde även en gubbe med chefens initial på ! :). Ingalill satte massor av godis på huset. Även fönstren fick glasrutor. Men vi kommer inte vinna. Ena vingen har gjort en jättefin fyr av pepparkaka. Men det är kul för pensionärerna att gå runt och titta på alla husen och rösta.


Mys

I helgen körde vi nyttigt mys. Grönsaker och dipp. Väldigt gott!! Min favvogodis just nu är denna dödskalle!! Kan äta HUR många som helst !


Dr besök

Var hos dr i dag med anledning att jag mått så dåligt och på eget bevåg höjde min levaxin. Jag berättar för dr vilka symtom jag haft och att jag mår bättre nu sen jag höjde. Då säger han att med största sannolikhet är det inte levaxinet som behövde höjas! Nehej säger jag. Varför har jag då mått så dåligt och varit så deprimerad!??? Då säger fanskapet: ja berätta det för mig du varför du mått dåligt!!
WHAT???????
Jag går till dr för att få hjälp men ska själv berätta?! Då hade ingen behövt gå till dr om vi kunde lösa det själva!!! Idiot !!
Ska ta ett blodprov om en månad och kolla var mina värden e. Ena ämnet tar nämligen ca 6 v att höja. Ska bli VÄLDIGT intressant att få svar. För har han rätt undrar man ju varför jag var så deppig och hade alla andra symtom och som så mystiskt försvann när jag höjde min dos.


Charlies lucia

Idag hade Charlie luciafirande på dagis. Dom var så söta! Det blåste en del men vi slapp regn i alla fall. Han såg lite förvånad ut när han stog längst fram och föräldrar i en ring runt om som tittade och fotade. Och efter en stund såg han mommo så då gick han till henne i stället.


Julgran

Nu är vår julgran uppe!! Älskar julen! Men så fort nyår är över vill jag ha bort allt. Då är det ju liksom inte jul längre.
Det började bra när vi började klä granen. Charlie tyckte det var kul att hänga kulorna. Och alla på en och samma gren!! Så gullig!
Men sen skulle han börja slita ner allt istället. Så kulor flög till höger och vänster då hans härliga humör kom fram. Sen blir det inte bättre av att storasyster retas :/
Men nu är den uppe vår fina gran!
Och i år var det Denices tur att sätta på stjärnan!


3:e advent

Tiden bara flyger fram. 3:e advent redan. Och faktiskt har vi lite snö idag!
2 veckor kvar till jul och julmaten är inhandlad! Det som är kvar är potatis, chips, godis, ingredienser till efterrätten och champinjonstuvningen. Den glömde jag idag. Det är ganska skönt att slippa handla de sakerna nästa vecka då ALLA handlar just det.


Mörker

Det märks att det är mörkt och grått och trist ute. Man får ingen energi! Är trött och har ingen direkt lust att träna. Har inte den sköna känslan i kroppen efter träningspassen som jag brukar ha. Vill ha snö och ljus! Vill ut och skotta snö!! Vill ha som förra året! Det var mysigt. , förutom kylan då. Den vill jag inte ha! Som när jag jobbar. Jag lägger mig när det är mörkt och vaknar när det är svart ute. Så här brukar jag känna i november men då var det väldigt bra väder. Kommer det ingen snö får det faktiskt vara sol!! :)


Panik!

Min perkulator sprakade till det kom en gnista och så gick proppen. Ahhhhh inget morgonkaffe!!!!!
Som tur var hade jag kvar en kopp i termosen som värmdes i micron. Ja ja bättre än ingenting;) så nu ska en ny införskaffas. Claudio hittade en jättefin röd på Elgiganten. Fick köpa pulverkaffe som får duga ett tag!


Humöret

Humöret på den lille pojken är alldeles åt skogen emellanåt!! Han får såna otroliga vredesutbrott. Går det inte hans väg så ska saken vad det än är kastas eller slås hårt! Nyss: hans lilla stol. Vet inte vad som hände men han blev arg och skulle kasta stolen vilket han inte orkade. Och det resulterade istället i att stolen bankades in i hans huvud! Storgråt!
Och han lär sig inte. Och det roliga är att på dagis är han en ängel! Inga utbrott där inte:). Får se hur länge vi har hela saker här hemma.


Plocka ögonbryn

Liten har blivit stor! Idag var Daniella hos Nina klar och plockade ögonbrynen. Nina är väldigt duktig så självklart blev hon fin min lilla tjej. Vet ej varför mina bilder inte sätts ut i den ordningen jag gör så hoppas ni ser före och efter bilderna i rätt ordning.


Klättras

Här dras det stolar överallt!!! Charlie har kommit på att han kan dra stolar dit han vill och klättra upp och göra sattyg ;) det klättras upp på köksbordet, diskbänken, vid diskbänken och sätter på vattnet. Han är överallt !! :) inte en lugn stund.


Sköldkörteln

Det som inte fick hända har tydligen hänt. Sköldkörteln har försämrats. Har gått upp i vikt trots att jag verkligen skärpt mig och tränat en hel del. Haft fruktansvärda diarrér, mår inte bra psykiskt, gått upp i vikt, är trött. De två jobbiga är vikten: jag kämpar som en galning men går upp i vikt. Jag har 10 kg minst som måste bort och jag vet inte hur jag ska klara det nu. Och det ändra är bubblan jag lever i. Känns som en bubbla. Och man kan inte göra ett skit för att ta sig ur den. OCH man märker inte att man mår så dåligt!! Hur jag kom på att levaxinet antagligen behöver ökas vet jag inte. Men jag testade och dubblade min dos. Man ska absolut inte göra det utan läkares tillstånd. Men jag är desperat!! Ändrade sen till en halv extra. Och jag märkte resultat efter ett par dagar. Diarrén försvann och jag börjar komma fram ur bubblan. Är inte där än. Det kan tydligen ta 4-6 veckor innan nya dosen hjälper. Nu ska jag ringa dr och boka tid för blodprov. Jättejobbigt att berätta att jag ökat själv. Lär inte bli populärt! Men vad gör man inte ?! Vill må bra och detta var en chansning som verkar hjälpa. Och för att jävlas med Sköldkörteln har jag idag ätit och tränat så att jag ligger på -100 kcal!! Bra Angelica!!träna stenhårt denna vecka och vara supernoga med maten så ska jag ha resultat på måndag!


Födelsedag

Idag fyller min kära man år! Har haft så mycket att göra att jag fick börja baka i morse. Gjorde saffransbröd, blåbärspaj och pavlon. Sen hade vi fullt hus från kl ett då claudios bror med svägerska och barn kom på besök från Gävle. Bjöd dem på lunch. Farmor farfar och juanjo kom strax därefter. Och på efm kom mamma Lasse och Jocke. Hade sen en fin huvudvärk så det blev tacos även till middag.


Middag

Jag och claudio gick ut och käkade middag med Ann och Roger på G! hade så trevligt! Vi satt i 4 timmar och bara pratade. Käkade STOR köttbit med rödvinssås och beasås. Mums! Till efterrätt delade jag och Claudio på en chokladmuffins och Ann och Roger delade på en. Tiden går fort när man har trevligt! Tack för igår kära vänner. Glömde säga hur jäkla snygg du var Ann!! Satt och beundrade din frisyr!!


Myskväll

Claudio är ute med jobbet. Då passa vi på att ha myskväll med avokadosallad till filmen gullivers resor! Senare när Charlie sover tar vi fram godis och cheese balls :)


Telefonförsäljare

Hatar dessa jävla försäljare som nu börjar ringa till mobilerna för de går inte att stoppa med nix!! Det ringer minst en om dagen till min mobil och jag kan inget göra! Men idag brann det hus i helvetet när en försäljare ringer till Denices mobil!! Shit va jag blev arg!! Fick henne att ta bort numret från deras lista. Men det är ännu en sak jag inte kan göra nåt åt. Abonnemanget står på mig vilket gör att de kommer fortsätta ringa mina barn och sälja saker!! Gahhhhhhh!! Tur att jag fick avreagera mig på henne!!! Idioter!!!


Bakade

Testbakade kladdkaka idag med glutenfritt mjöl. Helt ok!! I morgon ska vi baka en hel del till Claudios födelsedag!


RSS 2.0