Fixar och donar

Har i dag målat ännu en gång i vardagsrummet! Börjar ta sig.

Men här syns inte att det fortfarande lyser igenom lite.
Sen när solen kom fram kom älskade mamma hem med massa blommor hon köpt till mig! Så då gick vi ut och planterade lite. Så mysigt!
Jordgunbbar kommer det nog komma massor av. Har jättemånga blommor. Så hoppas! Gott!


Att jag bara orkar!!

Jag kan ju aldrig ge mig!! Har varit såååå trött på vårt vardagsrum lääänge nu!! Sså fult! Så nu ska det målas vitt! Slipar bort tapetskarvarna och spacklar. Så länge går det bra, det är sen jag fick jobba för det. Tar fram maskinen och börjar slipa spacklet....................jag, charlie och ALLT i vardagsrummet är VITT!!!!!!
Ja det var ju bara att börja tömma vardagsrummet på soffkuddar, överdrag mattor leksaker, ALLT åkte ut.  Sen soppade jag upp det värsta innan jag dammsög. Våttorkade alla ytor 5 gånger och torkade golvet lika många gånger. Nu på kvällen ser jag att jag behöver torka ännu en gång i morgon! Mem jäklar vilken storstädning det blev. Och allt hann jag med innan det vackra vädret bröt igenom!
Målade även en gång vitt på efm!!
Ganska stolt över mig själv ändå. För fint kommer det att bli!


Gammal bild men det är så tapeten såg ut.

Daniella paddlade med fotbollslaget

Daniella var och paddlade med fotbollslaget i lördags! Hon var supernöjd. Dock full av myggbett!
Han växer

I dag blir charlie 14 månader! Det är så himla kul att se hur olika det faktiskt är att ha barn av olika kön! Han har både bilar och dockor att leka med. Dockorna kan vara intressanta ibland, då gullar han mest med dem.
Men bilarna!!!
Han kör och brummar med munnen så det står härliga till! Han ligger tom på soffan och kör med bilarna.
Traktorer,lastbilar, grävmaskiner och allt vad det är är superintressant!!
Är man ute och han hör att det närmar sig en eller ser en cool bil pekar han och skriker upphetsat!! hahaha det är så roligt att se!
Baaaaa = bil än så länge. Ba är även boll! :)
Tjejerna var aldrig intresserade av de som små. Det är först nu när de är större som det är lite mer intressant men det är nog mycket pga vårt intresse av bubblor!
Vi hittade ett garage till charlie på loppis för 50 kr!Han tycker det även är kul att äta själv. (om det är typ youghurt) vanlig mat är fortfarande ingen hit.


Färga håret

Ghaaaaa!!! Daniella hittade en maaaassssssa gråa hårstrån på mig i går! IGEN!!! Shot va de kommer fram fort fast man färgar håret.
Så nu var jag bara tvungen att göra det igen. Blev väldigt nöjd med resultatet denna gång! Brun/röd

- igen!

Förra veckan stog vågen still! Värsta nederlaget kändes det som eftersom man är så duktig hela tiden. Men googlade och googlade och hittade till slut att runt v2 står det stil,l för kroppen anpassar sig till det nya. Nu blev det v3 för mig. Men i fedags var det -1 igen!!!
Då blir man peppad och fortsätter!
Har hittat ett "bröd" som jag gör nu så nu är frukostarna räddade!
Tycker det är fruktansvärt jobbigt att inte kunna äta bröd till frukost.

I brödet finns ost, ägg, fiberhusk och skalade sesamfrön. Allt blandas och in i ugn i 8 min. Så jäkla gott!. Rostar det på morgonen och äter med avokado och mitt älskade kafe till!
Lunch och middag är inga problem. Saknar inte pasta ris och potatis. Kan bli liiiite jobbigt nu när färskpotatisen kommer. Men......................jag vill hellre gå ner så då avstår jag!!!
För en gångs skull vill jag vara smal!
Det är ett par år sen.

Daniella cifuentes, gästbloggar!

Hej allihopa Daniella här, angelicas dotter. ni ser att en ny design är framme den är gjord utav mig http://ciifuentes.blogg.se .

Är det bara jag som tycker att mamma bloggar dåligt, HAHAH!

Förändringar

Jag är en sådan där person som verkligen inte tycker om förändringar! Jag är trygg med det som är och blir det då något nytt är det kanske osäkerheten som slår in. Jag vet inte. 
Ofta kan det nya leda till något bra men jag är emot det ändå. Ända tills man kanske känner att jo men fan, det här var bra! Och då kan det ha gått månader.
Envis ? jag? hahahahaha
Men sen finns det ju förändringar som inte leder till en bättre situation och det är kanske det som naglar sig fast hos en. Och alla sorts förändringar får man lära sig att leva med på både gott och ont.

Sen ÄLSKAR jag förändringar som vi gör i huset! Älskar att måla och tapetsera om! Möblera om, måla möbler! Men då är det jag själv som är med och bestämmer! Det är på mina villkor.

Mina vänner slutar på friskis i dag. Och jag med pga hur de blev behandlade, på hur situationen blev. Och det är en förändring jag inte tycker om och jag kan inte påverka den.
Men samtidigt tror jag i längden att det är det bästa för dem  ändå! I det här fallet ÄR gräset grönare på andra sidan!
Lycka till med denna nya start i erat liv!

Hinna med.

Det är dagar som den här man skulle vilja dela på sig!
Jag har jobbat natt hela helgen och sover då hela söndagen. Daniella har hemma match och sammling 11,00 med claudio som är hennes tränare.
Denice som oxå har börjat spela fotboll hade borta match i uppsala oxå sammling 11,00. Charlie fick passas av mormor.................man hinner inte va med på allt :(
Så det är ganska skönt att jag slutar på friskis. Hinner inte med tre barn och deras aktiviteter annars. Jag vill ju oxå träna så det ska med in på schemat.
Båda tjejerna har träning på måndag kvällar. Daniella på ons kväll och Denice på torsdag kväll och sen matcher på helgerna!
Men det är roligt!
I morrn cykla upp till träning, Daniella på flygfältet och Denice på nordrona.

Tjuvade lite ;)Jordgubbslandet börjar ta form. Vi har rabarber men de växer aldrig till sig! Pyttesmå är de. Så i dag gick jag till våran gamla kolonilott och snodde rabarber!!! Den är helt övervuxen, ingen använder den!
Planterade dom i två jättekrukor. Hoppas att de tar sig och inte dör så vi kan göra rabarber pajer i sommar!!!
Ska köpa en röda vibärsbuske oxå. Så mysigt för barnen att kunna gå och plocka frukt. Funderar även på plommonträd! Mums!!

sol

Har i dag njutit av solen! Tog en cykeltur med charlie och Denice. På hemvägen köpte jag mjukglass till henne och en till Daniella som var hemma. Fick cykla snabbt sista biten så den inte skulle smälta! :)
Har skrapat väggarna i vardagsrummet där det ska målas vitt!


Hänger tvätt

Vi fixar och donar även på övervåningen! (konstigt va?) Och i dag hjälpte charlie mig att hänga tvätt i vårt nya "hängtvättställe"Världen går under

Vad gör man för att få sin dotter att förstå att världen inte går under på lördag!?
Det är en idiot i america som säger att enligt bibeln är det 7000 år sen det med noaks ark hände, och nu är det dax igen. Det kommer bli enorma jordbävningar. De kommer vara så starka att liken i gravarna kommer kastas upp så de kan ta sig till himlen.
Min dotter är så orolig!! Ingenting vi säger hjälper. Kommer bli tunga dagar till lördag kväll då hon kommer inse att det var en bluff!Så här lycklig vill jag se dig hjärtat!!!!

Äntligen går charlie!

Äntligen går charlie själv!! Det har tagit tid för den lilla att ta mod till sig att släppa taget om våra händer och från möblerna.
Men igår började han gå mer än vanligt emellan oss och i dag 17 maj på kvällen gick han helt plötsligt själv!
Vi gick ut på baksidan där claudio håller på att lägga trall och där traskade charlie fram och tillbaka. Det var jättekul.
Sen gick vi ut på gatan och jag tänkte att ja men vi försöker väl här med så jag tog bort min hand och jovisst! Han gick på han!
Så roligt! Vilken värld det öppnar sig nu för han!
Nu kanske man slipper det ständiga gnället som har varit. För nu ikväll gnällde han inget överhuvudtaget!
Liten börjar bli stor. Det är så roligt att följa alla dessa steg han tar i sitt liv, även om jag tycker att det går alldeles för fort!
Alla år har verkligen sin charm och jag vill njuta till 100%!
Barn är verkligen underbara. Älskar min familj!
Charlies storasyskon bara skrattade hela kvällen. Titta mamma han går nu!

Nyklippt kille!!!


Trädgården

Våran "trädgård" Är verkligen inte fin. Så nu fixas och donas det här hemma. På baksidan bygger vi en massa trall. Den är inte stor, så det mesta kommer bestå utav trall. Vi har en stor studsmatta och runt den blir det trall och blommlådor. Foton kommer.
Med framsidan vet jag inte riktigt hur vi ska göra. Just nu håller jag och på att flytta på våra jordgubbar. De står framför ett skjul. Och skjulet ska vi ändra och ha öppningen där jordgubbaarna är i stället för att lättare kunna komma in med cyklarna. Framför kommer vi att lägga lite plattor.
Går inte att göra så mycket då den är så liten. Men kul är det . Höll på nu i kväll till 21,00!! hihihihihi skönt ute var det med!
Det enda tråkiga är att det är så dyrt!!!Inte min trädgård men fin!

charlies sömn under hans första årNu har charlie sovit bra i två nätter igen! Det går fortfarande upp och ner med sömnen men det går åt rätt håll i alla fall!
Så här såg vårt första år ut med charlies sömn:
Tre dagar efter jag kom hem från BB bröt jag ihop i hallen. Var då helt slut! Charlie sov ingenting!
Kl 02,00 vände claudio på honom så han låg på magen och somnade som en stock! Efter tre timmar blev jag väldigt nervös och undrade om han andades. Och jodå han andades. Snusade så skönt i sin vagn. Då tänkte jag att yes det var det här han ville...........................men så fel jag hade.
De tre första månaderna vaknade charlie och ammade varannan timme. Och visst det tar jag. Han är ju en bebis. MEN han ville ju inte sova alls på dagarna om jag inte satt och gungade på vagnen. Fick alltså INGEEN som helst vila på dagarna.
Jag satt i min fotölj och antingen ammade eller satt och vaggade vagnen, som en zombie kände jag mig. I juli blev han värre. Då somnade han inte om efter amningarna, utan jag fick ligga och "bumpa" i rumpan på han för att han skulle ligga lugn och små sova. Så fort jag somnade till började han gallskrika. Dessutom kräktes han en hel del.
I augusti var jag ganska förtvivlad. Han var då 5 månader och sov inte överhuvud taget på nätter eller dagar. Fick som ångest när natten kom och jag visste vad som väntade. Ett tag satt jag i sängen och drog med vagnen fram och tillbaka fram och tillbaka. Det var fullständigt vidrigt!!
Vid denna tiden hade jag varit flera ggr hos dr för jag tyckte inte att det var normalt. Men det sa att bebisar är såhär.........................
När jag ännu en gång tog upp detta med min bm föll det en slant ner hos henne och on sa att jan kanske har reflux.
Reflux?
Hade aldig hört talas om det. Reflux är när magmunnen inte stängs på barnet och magsaften ständigt åker upp och fräter i matstrupen. Detta tillstånd förvärras när man ligger ner. Fick en remiss och då en medecin som heter zantac.
Tänkte att nu blir det bra. Det blev lite bättre ett tag men sen var vi tillbaka i samma mönster igen. Fick nästan bråka med doktorerna för att få hjälp. Till slut hamnade jag hos en underbar dr som tog oss på allvar. Vi bör till omeprazol och det hjälpte lite.
Detta var i september. Han kunde nu somna vid åtta på kvällen men sov bara till halv elva. Då vaknade han varje kväll och så fortsatte natten som den alltid gjort! Amma amma amma och bumpa rumpa. Men dagarna blev bättre med den nya medecinen. Han sov då i 2 timmar i isn säng på dagarna!
Amma gkorde han så mycket för det var det som lindrade hans smärta i matstrupen för en kort stund. Och det resulterade att han gick upp i vikt!
Min lilla tjockis! :)
Under vintern blev det succesivt bättre och han sov längre och längre. I alla fall två timmar åt gången. När charlie var 11 månader slutade jag amma först på natten och sen på dagen för att kanske få lite mer sömn. Men han sov inte bättre. Behövde inte sitta och amma i alla fall.
Nu 13 månader gammal kan han sova flera nätter HELA nätter och dessutom i sin säng!
Sover annars emellan oss. Det är där han kommer till ro och jag får då mer sömn. Störs absolut inte av det.
Han kan fortfarande vakna och ligga vaken i 1-2 timmar och böka och småprata. Men är inte ledsen. Somnar sen om och vaknar vid halv sju kvart i sju.
Det blir alltså bättre ju äldre han blir. Refluxen växer man ifrån. Likaså mjölkallergin han har kan han växa ifrån.
Vi har prövat några ggr att ge mat med mjölk i men han får kraftiga diarreer varje gång.
Vet ej när vi ska sluta med omeprazolen. Det får tiden utvisa. Huvudsaken han mår bra min lille prins och får sin sömn som han behöver! (och jag med)

Det funkar verkligen!

Har gått ner ytterligare 1 kg!! Är så glad!! :) Det är märkligt ändå. Äter turkisk youghurt på 10 % fett! Äter omelett med ost i. Men sötsuget är borta! Gjorde cocosbollar häromdagen, lchf vis. Jag tycker de var helt ok, Men när claudio smakade sa han: Fyyy faaaaaan va äckligt! Vad är det här? Det finns ju inge socker.
Hahaha nä precis, inget socker, men gott ändå till kaffet.
Har blivit sisådär med träningen. Får inte riktigt det att gå ihop. Vill gärna träna på kvällen när charlie ska sova, men tiden springer iväg och plötsligt är hon 20,15 och charlie har inte lagt sig. Och jag tycker det är liiiite sent att börja träna.
Måste få in mina rutiner igen!


Underbara tisdag!

Började dagen med att tvätta bilen! Det är väldigt varmt, lite för varmt för charlie. Han är svår ändå att under hålla just nu.Tog en liten promenad på gatan. Självklart fortfarande med gåvagn.Efter sovning på fm som bara blev 40 min i dag blev det bad!cyklade sen ner på stan och införskaffade nya skor till charlie och Denice, och nya solhattar till charlie.
En till cykeltur blev det på kvällen med hela familjen och dagen avslutades med en glass!våran måndag en underbar dag!

Vi började dagen med att 8,30 åka till flygfyren och storhandla. På fm badade vi ute på altanen i det varma vädret. På efm gick vi en långpromenad till färsna gård och tittade på djuren. Charlie somnade 5 min innan vi kom fram men blev väckt utav lammen som bräkte jättehögt! :)
På kvällen cyklade vi tillsammans med mormor upp till flygfältet och tittade på Daniella när hon hade fotbollsträning. En väldigt mysig dag! <3


Fortsättning på min helg!

I dag åkte vi och kastade skräp på soppen. Vi lekte ute i det underbara vädret och så cyklade vi hela familjen till öb! Vi har börjat cykla väldigt mycket vilket är bra för både miljön och plånboken!
Jag tom cyklar till och från jobbet fast det tar emot som faaaan när jag ska hem kl 07,15 efter att ha jobbat hela natten. Men det blir skönt bara man kommer iväg.
Vill cykla nån tävling. Är sugen på typ vänern/ vättern runt. Har bara en tre växlad men det funkar väl !?
Den rullar på väldigt bra tycker jag!Min helg!

I lördags åkte vi till ikea och shoppade lite! Hittar jämt saker där! Här är en del av det vi köpte.


Minus i vikt!

Det funkade verkligen med LCHF!!! Gick ner 1,5 kg på en vecka!!! Och jag som har stått still i flera veckor nu! Är så glad!! 
Fick en liten kraving efter bröd i torsdags morse men jag lyckades stå emot. Stolt! :)
Intressant att se vad nästa vägning säger då jag denna gång inte kunnat träna som jag brukar pga förkylning. Men kanske kanske ser man att man kommer lyckas med viktnergång denna gång!

jobbat färdigt

Då har jag jobbat färdigt denna period och är nu ledig i 10 nätter!!! Det är detta som gör det värt att jobba natt. En massa härlig ledighet med mina barn!
Denna vecka består i och för sig utav lite möten och ett dr besök i morgon, men men. På onsdag ett möte på friskis, torsdag lönesamtal och fredag en föreläsning.
Vet inte vad jag skulle göra om jag skulle jobba varenda dag nu när charlie är så liten. Får panik utav bara tanken faktiskt! Man har det bra faktiskt! ( ska bara försöka få upp min lön på torsdag så blir det ännu bättre) ;)

charlie med sin gåvagn


RSS 2.0