Rören

Han fick vara uppe så länge han ville och orkade. Va uppe på sportcentrum och spelade fotboll till åtta. Hem och filade bulle youghurt och jordgubbar. Sen blev det dusch och lek. Tjugo över tio toksomnade han :) Inge gnäll överhuvudtaget. Tyvärr eller bra så fick han ont i magen på natten så kvart över två fick han youghurt och Alvedon. Somnade sen gott och jag väckte han strax efter åtta. Allt gick enligt planerna. Sa ingenting till Stockholm. Fem över tio då började han bli lite kinkig och ville ut. När vi fick komma in fick jag sitta med Charlie i knät. De satte en apparat på fingret för hjärtat. Han pekade så fint med fingret. Sen sa de att han kommer nog inte tycka om masken över munnen. Han fick ha kvar nappen och rörde sig inte. Satt där fint och andades in. När de somnar berättade de blir de spralliga och det blev Charlie med men då tog de han och la han på sängen och jag fick gå ut. Gick en stund och sen fick jag sitta bredvid och vänta på att han skulle vakna. Och då var han ledsen. Aj aj grinade han. Syster gav han morfin och jag gav välling. Sen blev det bra :) Åkte förbi lekia eftersom han varit så duktig och jag och Claudio passade på att äta lunch. Nu somnade han väldigt sent. Kl var efter ett så går se hur kvällen blir med värk och allt. Efter helgen ska det inte rinna mer guck i öronen annars har han fått infektion så hoppas på det bästa nu :))

Förrådet

Det är ju inte bara Charlie som blir större. Har ju en tonåring med :) och det är väl inte alltid så kul med lillebror när man måste vara tysta på kvällarna och man vill ha polare över. Daniella löste det fint genom att sova i förrådet med två kompisar! Där kunde de röja massor! Så vi funderade lite på att göra om det till ett rum de faktiskt kan sova och umgås i utan att störa småsyskon. En del som bor i dessa hus har gjort det till ett rum hörde jag. Men hade man pengar skulle man bygga en friggebod på baksidan ! :)

Gul

Liten har blivit större. Ett år har gått och det är dax att lämna småbarnsavdelningen. Det var charlies sista dag och då var det dax att ta sin låda och flytta in den på nästa avdelning gul. Vi fick själva välja plats så vet vi var vi ska efter semestern.
Det är sorgligt ändå att lämna för vi lämnar en väldigt bra förskolelärare där. Två av hans lärare följer dock med och ska så göra till de slutar på sista avd och börjar skolan. Köpte blommor och lämnade. Tyvärr var ingen av dom där.
Så efter sommaren blir det nya äventyr på avdelning gul!

Midsommar

Haft en jättemysig midsommar med familjen! Syrran med familj kom hit och firade med oss. I år var vi nere i parken. Daniella var med och hjälpte till med aktiviteterna under dagen. Jag var med en stund och åkte sen hem och sov en stund. Ska jobba hela helgen. Gör inte så mycket. Bra betalt och sen är jag ledig i fem veckor.
Vaknade när de kom från dansen och då gjorde vi iordning maten. Åt ute då vädret för en gångs skull var kanon !!!' mycket trevligt!
Hann precis i tid till jobbet sen på kvällen :)
Inga bilder går att få med. Förstår inte vad som är fel

Utkast: Jun. 24, 2012

kommer inte in på min blogg från mobilen därav bloggtorkan :( ska försöka fixa

Mina armar

Smörjer nu med denna salva som jag fick. Får se hur det blir. Ska även massera var tredje dag och hålla fingret hårt i nån minut på min ömma punkt på armen. Ska göra så i två veckor så får vi se vad det get för resultat.
Det knäppa med denna salva är att man inte ska ha solen på den delen man smörjer in..............ja inte tänker jag gå med långärmat inte! Och två v efter avslutad behandling.
Den ska i alla fall hjälpa mot inflammation och smärta.


Sista matchen

Det var Denices sista match och min tur att stå och sälja kaffe under matchen.
Självklart öste det ner men Claudio köpte ett tält så vi hade det bra ändå. Regnkläder är bra :)
Tyvärr blev det förlust men Denice var duktig i mål.


Konstiga apotek

Tycker detta är mycket märkligt. Vi har nu 5 apotek i stan. Och de senaste gångerna jag varit hos dom har de inte haft den medecinen jag ska ha hemma.
Hur kan det komma sig? Och då springer man runt och kollar om de andra har men nej!
Som idag, jag fick en salva till mina armar som jag ska smörja i tio dagar istället för kortisonspruta. Men den fanns självklart inte. De beställde och kommer på måndag.
Läkaren vill undvika kortison. Och det är man väl glad för iochförsig :/
Men vill bli bra i armarna nu.
Ska minska på sjukhymnastiken. Ska halvera den ett tag. Får ringa min sjukgymnast igen när jag fått salvan.
Så i morse satt jag och var nervös för ingenting! Hahahahaha


Radio

Vår nya radio är kanon!!! Sätter i i phonen och så spelar man det man vill. Och bra volym var det. Och snygg! Både sladd och med batterier. Så det går att ta med till stranden då den har skydd över sig mot vatten och damm
400! Kr


Sommarlov

Igår kväll hade Denice avslutning. Ännu en gång hade de avslutningen på ett annat ställe på gården och i år var det värdelöst!
Såg ingenting. Så jag och Daniella ställde oss på muren på borgen och tittade.
Ljudet eller det skulle vart ljud tror jag. Hörde inte så mycket. De som man hörde var när de minsta barnen sjöng.
Tråkigt!
Det som var roligt var att Denices klass hade gjort en film som vi fick titta på innan avslutningen. Väldigt rolig var den. De hade tom reklamavbrott i den :)
Idag är det daniellas tur. Kl åtta skulle hon va i skolan.
Hon va väldigt glad att hon slapp stå med sjuorna nere på skolgården i går. De stackarna blir aldrig större. Så glad att hon böt!


Tjejkväll

Hade en väldigt mysig tjejkväll hos Jenny i malsta i går.
Så mysigt att äta god mat och dryck och snacka en massa.
Vi cyklade ut till henne ( med en dryckespaus)
Sen skrattade vi och hade mysigt till strax efter elva.
Då tog vi cyklarna hem igen. Lite mörkt var det och inga lysen hade vi så man fick spana efter gropar på vägen.
Helt plötsligt poffade det till och jag var bergsäker på att däcket gått sönder. Men jag hade cyklat över en snigel med skal !
Jösses va rädd jag blev. Körde på flera stycken och jag skrek till varje gång för ljudet var inte roligt.
En till sån kväll ska vi ha och då blir det nog hos mig :)
Och då ska vi ha muggspray! Vi höll ju på att bli uppätna av myggen! Jösses!
Försökte sitta med myggljuset framför mig men det hjälpte inte.


Simma

Jag och Daniella ska börja motionssimma!! Eller vi prövar idag och får se om det är något för henne. Ger bra muskler i alla fall vilket hon behöver till fotbollen.
Och jag hänger gärna på :)


Mötet

Förstod att mötet skulle bli kaos med tanke på vilka som bor här.
Först fick vi i alla fall reda på att det är frivilligt att flytta brevlåda och postlåda. Och det har inte framkommit i brevet vi fick vilket var väldigt dåligt.
Sen har vi då några äldre gubbar på gatan som inte kan låta andra prata utan måste avbryta och bråka. Helt galet! Min granne har ett väldigt bra förslag för våra brevlådor. Men han hann inte prata lång stund förrän han blev påhåppad med orden : är du en sån där jävla miljöpartist?
Nej svarade min granne. Jag är här privat och vill lägga fram ett förslag. Och i den andan fortsatte det!
Sen drog de upp att de vill ha bullerplank på vätövägen och fartgupp på planetvägen och att andra inte följer högerregeln när vi ska åka ut från våran gata!!!! Gahhhhhhh!
De här människorna har ingenting med det att göra! De var från posten och sopphanteringen och ville ha våra synpunkter på flytten av det !!!
Idioter!
Jag gick hem innan det var slut. Och då hörde jag någon som höjde rösten och som sa att de kunde ställa sig i två grupper. De som är emot och de som var för. Tror inte det förslaget gick hem.
Vuxna människor!........eller inte.


Flytt

Fick ett brev för ett tag sen där vi blev informerade om att vi ingår i projektet grön rutt. Det innebär att brevlådor OCH. Soptunnor ska va på en och samma sida! Fick en karta på hur det kan komma att se ut. Som tur e ska inte grejerna va på vår sida. Först var det bara prat om brevlådorna och det tycker jag är helt ok. Inte svårt att gå några steg till och hämta posten. MEN sopptunnan?!?!?!???
Då måste man varannan vecka komma ihåg att dra över den väldigt fulla tunnan till grannen kvällen innan hämtning. Vi fixade en plats längst ut på tomten bara för att vi inte kom ihåg att dra ut den förbannade tunnan!
Tänk på vintern när det är jätte mycket snö! Och oplogat! Då ska vi streta med våra tunnor! Och inte lär de stå bra utanför de stavkars grannar som ska ha tunnorna över natten med snövallar. Och om det inte är plogat lär de bli inplogade. Skulle va ganska kul stt se egentligen. Omkullvälta tunnor med soppor överallt. Vår granne är över 90 år och ska göra så här.
Men fick ett till brev idag att vi inte alls måste gå med på detta. Fanns en enkät med ett nej vi kunde skicka in till nån kommun Nisse. Ikväll har vi möte om detta. Ska bli intressant med tanke på vilka vi har som bor på denna gata.


Skansen

Haft en supermysig dag på Skansen idag :)
Vädret var med oss, hade sol.
Lill Skansen var jättefin! Mycket bättre. Satte oss på ett litet berg och intog vår picknick. Efter det slöt vi upp med syrran Niklas och elliott. Strosade runt och tittade på alla djur. Elliot fick åka sin första karusell med morbror Claudio.
Lyssnade på repetitionen av kvällens nationalfirande. När vi åkte därifrån så hade de spärrat av alla gator pga den kungliga kortegen som skulle till Skansen. 45 min innan de kom fick bilar snällt stå och vänta. Vi kom ut på vägen och parkerade igen efter djurgårdsbron. Där ställde vi oss vid vägen och vinkade till kungen och drottningen. Väldig rolig upplevelse tyckte vi.
Busade sen med Charlie hela vägen hem så han inte skulle somna. Kom hem strax efter sju trötta men väldigt nöjda :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2685326/images/2012/pic_205601245.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2685326/images/2012/pic_205601543.jpg" class="image">


Slåss

Blir galen på lillemannen!! Han har börjat att slå. Han slår oss alla här hemma så fort han inte får som han vill(vilket är ofta) och när han blir arg.
Jag fick en smäll i ansiktet nu på kvällen när jag skulle sätta på pyjamasen. Måste reagera snabbare.
Jag frågade om han var likadan på dagis men det var han inte. Där slår han med handen i luften men aldrig på barnen som tur e. Jäkla unge!
Tydligen hör det lite till åldern. Alla 2 åringar kan inte kommunicera och i sin ilska att de inte får fram vad de vill slår eller kastar de saker. Trotsåldern är väl på g oxå kan jag tänka mig. Jobbigt nu i början. Man blir så ställd eftersom han varit så lugn. Det kommer hänga i ett tag detta beteende så det är bara att lära sig hur man ska hantera det på bästa sätt.


Envis

Har vart enormt envis i helgen. Tyckte jag själv kunde få ut skräpet i mitt öga. Men icke! Som jag kämpat. I lördags kväll tog jag mig till akuten. De bedövade ögat och skrapade med bomullstopps. Hon tyckte hon fick ut det. Men nej. Jag sköljde igen på natten och vaknade på sönd. Efm var det lite guck i ögat men kändes bättre. På måndagen var det guckigt igen så då ringde jag st:Eriks. De tyckte jag skulle komma.
Jag hittar inte i Stockholm så min älskade man fick skjutsa in mig.
Men det gick snabbt. De bedövade ögat och tog ut en metallflisa. !!!!?????
Hur den hamnade där kan man undra !
Och den syntes bara med hjälp av deras apparat.
Känns lite fortfarande och kommer att göra i en till två dagar.
Men jag jobbade i alla fall! :)
Envis :)


Skräp i ögat

Fick något i ögat i går morse. Försökte hela natten att få bort det. När jag vaknade kl tre hade jag ont var svullen och var guckig.
Claudio åkte till jobbet och hämtade en ögondusch. Får se om det hjälper. Gör så jävla ont!


Klumpig

Undrar jag vad lilleman pysslar med. Han ramlar och slår sig konstant. Och det är inte bara det att det kan vara en växtperiod han gör saker han inte klarar av eller som fungerar.
Igår satte han sig på en sandlådetraktor. Självklart tippade den frammåt och han hann inte ta emot sig med händerna. Slog hål i läppen så det blödde en del. Sen satte han sig på bobbycaren bakochfram, vid ratten = han föll bakåt och slog i huvudet. Han ska stå och balansera på bobbycaren.
Ett evigt passande på han nu. Helt galen!
Sen växer han nog oxå. Klädesplagg på klädesplagg man sätter på är för korta.
Huj huj huj :)
Det är överläppen han slog hål på men det är underläppen han visar :)


RSS 2.0