Spänningshuvudvärk

Har nu haft spänningshuvudvärk i 27 timmar. Var tvungen att googla det då det spänner i tinningarna ner mot käkarna. Väldigt obehagligt!
Och när man läser om varför man får det började jag tänka bakåt på vad jag sysslat med.
Och när man lägger upp korten så är det inte så konstigt att jag mår så här just nu.
Sitter väldigt sällan ner och bara fokuserar på mig. Bryter inte vardagen med att tex fika med vänner. Utan det är fullt ös från 07.00
Jag tränar, barnen tränar (självklart på olika dagar.) Det ska skjutsas hit och dit, dyra kläder ska has, och så det vanliga med alla hushålls uppgifter :/ Denice mår dåligt. Möten på jobb och skolor och dagis. Nu har det plockats fram vinterkläder, sommarkläder tvättats och stuvats undan. Har inte sovit ordentligt efter jag jobbat för Charlie har varit hemma snorig och nu sist skadad.
Vanliga vardagar kanske men nu sa mitt huvud stopp.
Och mer ska göras: leksaker måste plockas in innan snön kommer, bord ska in, blommor plockas undan och garaget städas. Det är fullt med skräp.
Bubblan måste köras till Vinterförvaring.
Det är lov nästa vecka men får se hur mycket lov det blir. Som sagt finns alltid saker att göra :) men sen är det klart och snön får komma :)


Annanaspaj

Det blev nåt nytt även denna vecka! Tacos!
Hahaha nä bara skoja :) jag gjorde ananas paj. Gott! Och lätt att göra.
Veckorna går otroligt fort. Har att göra hela tiden. Efter denna jobbhelg är jag ledig i två veckor. Ska då rensa i garaget men annars bara försöka ta det lugnt.


Prova nytt

Vi kör oftast samma maträtter hela tiden. Ibland kan det bli nåt nytt. Ska försöka få till det att två ggr i månaden minst pröva en helt ny maträtt eller ingrediens.
Igår blev det butternut pumpa. La kyckling potatis pumpa och zucchini i småbitar på en plåt. Salta pepprade hällde på olja och in i ugnen. Jättegott tyckte jag. Idag blev det teryaki red curry wok med risnudlar. Betyget: njaaa. Smakade inte så mycket. Och risnudlarna var ingen hit. Det ska vara äggnudlar. Men det är kul!
Ska knåpa ihop nästa veckas matsedel. Men där blir det som vanligt tror jag då jag jobbar fem nätter :/


Vinterkläder

Charlies vinterkläder är klara. Hittade en polarn och pyret overall för 350 kr. Nypris 1300!
Så nu har han två fina. Denice har 4 st jackor. Fick ta över en från daniella. Jag har så jag klarar mig. Har fått av både mamma och syrran förra året. Claudio behöver köpa ny och daniella behöver en. Daniella vill dock ha en för 2500!!!
Jag tycker 500-600 är ok. Oj oj oj. Och sen är det vinterskor till alla utom mig. Pengarna bara rullar bort denna årstid! Svindyrt blir det. Så det blir väl en raid in till arninge vid löning :/
Men sjukt nöjd över mina fynd ialla fall :)


Nåt skit

Nåt skit är det som går här hemma. Tjejerna blev dåliga sen Charlie i två omgångar och nu jag. Sov oroligt i natt och vaknade med illamående och magsmärta. Försökte spy men det gick inte och smärtorna blev till kramper! Jäklar va ont jag haft. Och på det så fick jag vansinnigt ont i bäcken och rygg! Precis som under graviditeten. Kan fortfarande inte ligga för länge då kommer samma smärta tillbaka. Så nu har jag så jäkla ont där. Tog en citodon som jag fick mot det. Får se om det hjälper. Magen lever fortfarande sitt eget liv. Hoppas jAg får sova. Nu är det claudio kvar. Undrar om han kommer klara sig.


Magsjukan

Måste va magsjukan Charlie fick nu på morgonen. Han sov länge till strax före åtta. Var trött och hängig när vi satte oss i soffan. Efter ett tag bad han själv att få gröt. Men efter fyra fem skedar ville han inte ha mer. Vi la oss i soffan och tittade på tv. Efter en liten stund vänder han sig om och spyr ner mig. Inte jättemycket som kom. Gröten och saft.
Tittar på tv tills claudio kommer hem med coca cola. Han dricker lite cola och vill ha några skedar youghurt. Men det spyr han upp ganska snabbt. Stackars liten. Väldigt gnällig och vill bara sitta i knä. (Gissa vem som kommer få magsjukan)
Han sov sen i över två timmar men piggade på sig först halv fyra. Då drack han lite och åt några salta pinnar. Det är väldigt svårt att få en tvååring att förstå att han inte kan dricka mycket eller fort för då spyr han.
Inte lätt det här. Men frågan e vart han fått det ifrån. Har denices magont muterat. Eller hade hon någon form av magsjuka utan spyor och diarré? Daniella hade diarre. Blev bra och blev sen dålig igen. Men andra gången berodde på att hon ätit mögligt bröd.
Vill inte ha detta!!
Men det var skönt att han hade det dagtid.
Får se om vi får någe mer återfall innan dagens slut.


Hjälpreda

Det är Inga problem när man måste fixa och dona med saker hemma. Involverar man bara Charlie tycker han det är jättekul istället för att han sitter i sandlådan och ropar på mig. Som idag tex. Klippte ner allt som vissnat i trädgården och ropade då på Charlie att komma med sin släpvagn. La skräpet i vagnen och han körde glatt fram och tillbaka och kastade det :)
Det blir en lek. Man får vara lite smart bara.


Rötter

Japp! Har beställt den. Så jäkla bra är den! Har haft den på VHS. Men våran den spelaren gick sönder så jag kastade de tjockband vi hade kvar. Bl.a. Rötter.
Och den kostade bara 99 kr. Bra att ha till jobbet tex. Har även en favorit serie : nord och syd. Älskart!
Vill ha lost :)


Fler bra författare

Såg inatt ännu en gång en film som heter timeline. Väldigt bra! För många år sen läste jag boken som jag verkligen tyckte om. Och av en slump såg jag sen filmen. Har läst ytterligare två böcker av Michel crichton. Speciella men helt i min smak. Googlade han i natt och blev väldigt förvånad då jag såg att det är han som skrivit jurassic park och sphere.
Ska nog leta upp någon mer med han och läsa. Men nu läser jag ännu en bok av kate mosse! Älskade syster hittade den på marknaden. Kryptan heter den. Jag fullkomligt älskade hennes förra : labyrinten.
Måste ge mig själv tid att sätta mig ner och läsa bara. Hinner inte det just nu. Är i farten hela tiden. Alltid nåt som måste göras.


Inte sysslolös

Jobbar fem nätter denna vecka men har hunnit med en del denna gång. Gjort höstfint ute. Vart på marknaden (ingen höjdare) och träffat syrran :)
Bakat, och vart på modevisning på diva. Har inte vart på det förut och det var lite kul. Vissa kläder var verkligen skitsnygga! Kollade priset på ena tunikan :3000!!!
Hutlösa priser.
De har utlottningar och jag vann!!
Schampo och en olja. Dyra fina grejer. Gav det till daniella. Hoppas det funkar bra :)
Tränade och städade idag. Spritade av handtag och badrum då daniella varit hemma med diarré i två dagar och Denice med illamående och lite magont sen i tisdags. Vet inte vad det är. Lite för lång tid för att vara magsjuka.
Bara jag tar mig igenom min jobbhelg utan att få något.
Sen blir det massa roliga saker att göra nästa vecka.
Vad!? Det får vi se vad vi hittar på :)


Frukost

Charlie är fruktansvärt dålig på att äta. Speciellt frukost. Och frukost vill man särskilt att han får i sig innan det bär iväg till dagis.
Helt plötsligt ville han inte ha välling. Gröt kan gå ibland.
Idag fick han vänta ett tag på frukosten iof men han åt!
Han fick två kokta ägg ( utan äggula ) youghurt och en halv macka.
Min belöning : en rap :)
Ska koka ägg i kväll så det bara är att plocka fram i morgon. Han verkar inte vara någon frukostmänniska precis som sin pappa. I morgon ska han till dagis så får se hur det går med frukosten då.


Att leka

Drog med mig Denice ut i skogen i söndags. Hon lär sig om lavar och mossor i skolan. Har prov om det idag så då fick hon följa med och leta lava.
Men hon tröttnade ganska snabbt och jag ville leta svamp så hon fick snällt försöka sysselsätta sig.
En skog full av grejer att leka med. Använda fantasin. Gick väl sådär. Det är skrämmande att "leka " idag är att sitta framför datan eller tv spelet.
Man pratar med varandra genom datan.
Får inte det användas finns det inget att göra.
Om daniella skulle göra bort sig så är det inte bara utegångsförbud som gäller här. Det är utegångsförbud och data och mobilförbud!
Vad spelar det för roll annars!? De sitter ju ändå bara framför datan. Hon vet vad som gäller och det gillas inte :) men jag är glad över att man vet ett "straff" som funkar i fall att :)
Såg ett program på tv om 11 åringar som har ont i rygg och nacke pga mobilanvändning. Skrämmande!!
Man måste hänga med i utvecklingen absolut. Och jag själv använder det mycket! Men det måste finnas ett motto.
Än så länge behöver vi inte införa schema på hur mycket data och mobil får användas för de gör andra saker med. Men jag skulle inte tveka att införa det om användandet går överstyr. Både roligt och lite skrämmande är ju att 2 åringen kan använda mobilen. Vet hur man låser upp och använder vissa appar. Claudio har nåt spel som han fattade direkt. Dom är inte dumma inte.


RSS 2.0