Nätterna

Nätterna har efter att charlie blev 1 år varit helt ok. Men efter semestern hände nåt. Vad vet jag inte men nätterna blev åter igen en pina!
Charlie gnäller och brummar sig igenom nätterna. Flera timmar låter han! Ibland hjälper det att han får alvedon, så då undrar man ju om han har ont eller om bara tystnat ändå.
Så frustrerande!
Och inte blev det bättre av att han började invänjning på dagis. Härom natten spelade jag in han när han satte igång och sen låg jag och googlade kl 01,00 på natten om hans "symtom".
Var tydligen ganska vanligt ändå att barn höll på sådär. De flesta höll på i några månader..................................så det är bara att avvakta då.
Men nu i natt hade han sovit väldigt bra! Sov till 03,00 kom då över till vår säng somnade om och sov till åtta på morgonen. Och då somnade han åtta på kvällen!

Märkte att filen är för stor får försöka fixa till den!







städat

I dag städade vi undan och möblerade om lite inför hösten. Poolerna städades ur och ställdes in i garaget. Parasollet ställdes undan och sen flyttade vi utemöblerna så vi sitter i solsken och äter middag. (om man nu kan sitta ute mer och äta middag)
Klippte ner lite växter och flyttade om lite blommor.
Ser fint ut nu men tråkigt, sommaren försvann så fort! Hoppas verkligen på en solig fin höst! Älskar att promenera i den sköna höstluften bland de färgsprakande löven!
Vill ha en lååång sån höst med soliga dagar!!

Första natten

Idag började han grina rejält stackaren när jag lämnade! :( Men blev sen överlycklig när det var mormor som kom och hämtade!
I dag är det första ordentliga natten efter min långledighet. Nu är man tillbaka på riktigt. Känns ju sådär. Skulle kunna vara hemma läääänge till jag om jag kunde. Får se till att vinna en massa pengar! ;)
Det går bra för tjejerna i skolan. Denice tycker det är jättebra och Daniella tycker det är ok. Hon längtar tills utbyggnaden av skolan blir klar så de kan flytta in där.
Hon säger att hon ska vänta tills det är klart innan hon bestämmer om hon ska byta skola.
Det tycker jag låter som en kanon ide!
De som började på roslags har det slappt de två första veckorna, de leker och slappar. Förstår inte riktigt det där!
Tom när tjejerna började ettan började de ordentligt på en gång. Men när man börjar 7:an så ska man ta det lugnt...............
 

Jobbigt

Idag när jag lämnade så började charllie grina!! Åhhh så jobbigt det är! Nu förstår han sammanhanget. Så nu på kvällen har han vinkat till mig vi säger hejdå (eftersom han vinkar) Och så skakar han nej på huvudet. Flera gånger har han gjort så stackaren!
När jag hämtade på dagis sken han först upp men gjorde ingenting bara ställde sig bredvid mig. Sen helt plötsligt började han grina. Då släppte allt för han och vaar nästan otröstlig!
Och fröknaarna sa det att ja va skönt att mamma har kommit!
Det är inte lätt för de små liven!
Tänk vilken konstig värld vi kastar in dem i! Till ett  främmande ställe och och till främmande människor. Visst man är där några dagar först men det hajar inte riktigt de här små barnen.
Tycker synd om dom................och om oss som måste pga att man inte har råd att bara ha en arbetande vuxen.


 

Blandade känslor

Då var vi tillbaka på dagis igen. Lämnade innan frukten och denna gången började han små gnälla när jag sa hejdå. Personalen började distrahera han och jag kom iväg utan grin.
Men hörde när jag kom tillbaka till lunch att han hade grinat emellanåt och varit nöjd emellanåt under den tiden jag var borta.
Så när jag kom vid elva satt han vid bordet med napp i mun och en tår på ögonfransarna! Hjärtat går ju sönder!
Han åt bra och så sövde jag han i vagnen. De tyckte att jag kunde åka hem och komma tillbaka vid 14,00.
Han sov nog inte länge för han var gööör trött hemma sen men annars hade det gått bra.
Ska nog föreslå att de söver han i vagnen, låter han somna in och sen lägga han på en madrass i ett rum där även en annan pojke sover.
Tror han kommer sova bättre på mage och i lugn och ro. Han vaknar ju av minsta ljud annars och just nu behöver han sin sömn!
Nätterna är väldigt oroliga, sover väldigt oroligt! Stackars liten!

En bild av vad som händer när man inte har 100 % koll!!!! :)



:)



Ja  man får skylla sig själv när man går på toa utan att plocka undan från bordet först! :)


Min fina tjej! Är vi lika!? Nope!!!!


Dag 4

I dag gick det sååååå bra!!! :) Lämnade i dag och han brydde sig inte! Så vi fick sitta ute i solen och mysa i 1½ timme!
När vi kom tillbaka satt de vid bordet och skulle börja äta. Var så nöjd och så säger förskoleläraren att de inte riktigt försår sammanhanget med att jag säger hejdå och går än. Nästa gång kanske han förstår att jag verkligen lämnar han och då lär det bli andra toner. Men i dag kändes det så bra :)
Tyvärr rammlade han av stolen så tokigt precis i slutet av måltiden och slog i ansiktet. Grinade så pass att jag fick lägga han i vagnen till slut för tröttheten gjorde att det inte gick att trösta som vanligt.

Tjejerna började skolan i går. Denice är supernöjd men det var inte Daniella. En ny klass och sen fick de inte vara i korridorerna och de fick inte lämna skolgården!! URSÄKTA!?!?
Går man i sjuan får man lämna de sa det förra året att de skulle få göra.
Hade möte på kvällen och då fick vi föräldrar skriva under på en lapp att de fick lämna skolområdet!!! Såååå märkligt! Vilken skola från 7:an gör så?????
Men i dag kändes det bättre sa hon. Hon får ge det lite tid så blir det nog bättre!





Dag 3

I dag gick det mycket bättre!! Känns så skönt! Första ahlvtimmen var han vid mig hela tiden. Men efter fruktstunden gick vi ut och då kom våran charlie fram!
Han lekte och sprang omkring och hade jättekul med sig själv! Brydde sig inte om mig alls!
Åt bra även i dag och efter sovstunden lekte han utan mig inne! :)
I morgon ska vi lämna i ca 1 ½ timme om det går bra. Går de inte bra får vi komma tillbaka och försöka igen på måndag.


2 dagen



Han går och lallar runt lite. Kommer och tar mitt finger stup i ett fast han bara ska gå frammåt en meter. Har haft väldig otur och gjort sig illa flera gånger i dag stackaren! Ena gången åkte han rushkana och kastade sig åt sidan så han slog i munnen så illa att det började blöda. Sen har han snubblat, slagit i saker så det grinades en hel del på dagis i dag :/
Natten sov han som en stock och vaknade vid halv sju, så innan maten var han väldigt trött! MEEEN maten gick i i dag igen!! Och i dag var det soppa. Köttfärs och stora makaroner och majs. Mums!
Sov sen i nästan två timmar i vagnen. Som tur var hade jag med mig tidningar som jag läste i solen.
Lät han ha kvar nappen när han vaknade och gick in och lekte. Det är ju en trygghet han har där. Då var han faktiskt inte lika gnällig!

På kvällen gick vi och plockade lite björnbär och enligt bilden var det inte fy skam! :)


Första dagen

Första dagen på dagis avklarad! Och den gick väl bra. Han grät några gånger pga att han gjorde illa sig. Sen grät han några gånger för att jag sa åt han.............han är lite för hårdhänt mot de andra barnen! Jobbigt tycker jag!
Han knuffar och ibland slår till dom. Men egentligen tror jag att han vill vara nära krama och gosa men vet inte alla gånger hur han ska hantera det.
För en gång fick den ena killen en puss på munnen! Och gissa om han blev chockad!!!!! hahahahaha
Andra gånger tog han tag i deras händer och ville dra med sig dem till nåt ställe, precis som han gör med mig! Vill han visa nåt kommer han och tar mitt finger och så går vi dit han vill. Det är så han kommunicerar för tillfället.
Men men det löser sig väl.
Han åt förvånandsvärt bra!!! Fisk och potatis. Han satt och tittade på allt som hände runtomkrin så han bara gapade när jag gav mat!
På detta dagis har de stolar och bord i barnen storlek! Vilket betyder att de inte alltid sitter still. Speciellt inte nu när allt är nytt och roligt, så det var en del rörelse! :)
Men det blir nog också bättre.
Tis till tors kommer vi att vara där 9,00-14,00. Vi är tre st som skolar in.
På fredag kommer vi att lämna i ca 1½ timme. Får se hur det kommer gå :/
Fortsättning följer!

Dagis

Då var det dags i morgon.................invänjning på dagis. Tiden har gått alldeles för fort sen min lille plutt kom!
Så i dag promenerade vi ner på stan och köpte på oss strumpor vilket finns väldigt lita av här hemma eller en av varje. Och så hittade vi en jättefin dricksflaska med cars på!
Enligt listan från dagis ska man ha en vattenflaska åt barnen.
Och sen hemma sat jag och skrev CC på alla kläder! Hahahaha det tog ett tag men nu är det gjort! Packade sen ner extra kläder, strumpor, regnkläder, vattenflaska och gummistövlar i ryggsäcken. Han kommer att ha jätteroligt i morgon med alla barnen. Han har blivit väldigt förtjust i barn i hans ålder, särskilt tjejer ;)
Men när han vill klappa och krama dessa barn kan det ibland bli hårdare än vad som är tänkt. Han har ju inte riktigt koll på sin kropp än.
Det jag verkligen ber innerligt för nu är att han ska sova på nätterna så vi orkar detta!!
Han har i två veckors tid börjat vakna mellan 01,00-05,00 och är vaken i ca 3 timmar!!
Han kastar ner sin kudde och täcke på mig, jag kastar tillbaka och säger lägg dig ner! Han lägger sig ner en stund och sen får jag en kudde i ansiktet igen! Och så håller vi på varje natt.
Han vill till våran säng men därifrån försöker han ta sig ner på golvet så därför får han vara kvar i sin säng.
Och detta resulterar i att vi är helt slut på morgonen och sover till 09,00. Och det funkar ju inte nu när skolan börjar för tjejerna, då ska vi upp kl 07,00!
Och stackara claudio som får såna nätter när jag jobbar och han ska upp och jobba sen och charlie till dagis!
Hua! Nej nu får han sova tycker jag! :)
Min lilla älskling!






Tagit det lugnt



Claudio meckade med min bubbla idag, och självklart vill charlie vara med och hjälpa till! Han ska hjälpa till med allt!



Vattna blommor, eller vattna plattor!


Sen blev det meck med tjejernas cyklar!


 

Avslutade dagen med att sparka fotboll och klättra i träd!





Behövde ta det lugnt då jag utan att veta det stressat som tusan denna vecka. :(
Tjejerna skulle vara hos farmor hela helgen men claudio fick åka och hämta dem vid 22,00 pga att denice längtade efter mamma!!
:)





Mmmmmm

I dag åt vi då lite finare mat än våfflor! SUSHI!:)SHIIIIIIT va gott det var!! Vi tog bara 12 bitar eftersom vi inte visste hur det skulle smaka, och så hade vi köpt västerbottenpaj som back up.
Den åt vi ändå för 6 bitar i var räckte inte.
Men detta ska vi absolut göra om!!!!!
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


bröllopsdag

I dag har jag och claudio varit gifta i 10 underbara år! Vi har varit tillsammans i 21 år och jag älskar honom bara mer och mer för varje år som går!
Middagen hade vi i huset vid kärleksudden. Väldigt god mat och en underbart god tårta!
Tennbröllop har vi. Enligt min syster ska man ge varandra en sak i tenn. Hade ingen aning om det!
Men eftersom denna dag infaller en torsdag så bestämde vi att vi ska fira den ordentligt i morgon.
Vi ska äta sushi för första gången och så var jag och köpte rosevin idag!
Barnen åker till farmor och farfar i morgon och stannar hela helgen. Så vi har "bara" lillskiten hemma i morgon!



Ser fram emot många många mer år med min älskling!!

fullt upp!



Kan ju inte säga att man inte har något att göra om dagarna!
Började dagen med att äta rostade bröd med min vinbärsmarmelad! Syndigt gott!
Efter frukost åkte vi till hemmabutiken och lämnade tillbaka ett spisskydd som inte passade. (charlie når allt)
Sen åkte vi till intersport och köpte fotbollsskor till Denice. Då passade jag på att köpa träningsskor till mig!
Efter det åkte vi till pressbyrån och köpte itunes kort till Daniella. För det ska hon dammsuga bilen ( som hon nu gjort)
Väl hemma gjorde jag American panncakes till lunch som blev väääldigt populära!


När charlie somnat efter lunchen kastade jag på mig träningskläderna och spinnade i en timme! Kl 14,00 först fick jag lunch! :/

Dammsög och torkade golven. Hängde tvätt och lekte med charlie i hans rum.
Kl 17,00 skjutsade jag upp claudio och Daniella till fotbollsträningen, lämnade dem och åkte vidare och lämnade Denice som börjar sin fotbollsträning en kvart senare. Tillbaka till claudio och lämnade bilen för att promenera hem.
Blev en skön promenad rots åskan och blixtrarna som jagade mig och regnet som vräkte ner!



Jag hade både paraply och regnjacka så det var helt ok!
Hemma började jag med middagen och åt med charlie. Dom andra kommer inte hem förrän 19,30. Så först då, halv åtta satte jag mig ner för första gången på hela dagen och passade  på att ta mig en kopp kaffe.
Sen var det full fart på charlie ända till 21,20 då han äntligen somnade!
Ja, så kan en dag för mig se ut! :)

Marmelad och sylt

Har plockat lite björnbär som vi hittade. Gick i dag och plockade mer och även lite svarta vinbär. Gjorde sen björbärsmarmelad.




Blev riktigt gott!!! Och jag som aldrig gjort nåt sånt här förut!!

Gjorde sen svartvinbärssylt!
Låter inte så gott men jag provade, och tur var väl det! För DET VAR GOTT!!!!!




Har 8 påsar med blåbär i frysen, men ska nog ut och plocka mer så man kan göra goda saker i vinter när kylan biter en i kinderna och snön yr!!
Härligt!!

Tråkigt!

Caludio började jobba i dag. 4 veckor har gått alldeles för fort! Vill ha han hemma mer.
Men snart har vi en vecka till när vi åker till Kanarieöarna!
Tycker sommaren har gåt fortare än vad den brukar. Annars så här mot slutet brukar det kännas ok att den är på väg mot sitt slut. Att det ska bli skönt att komma tillbaka till rutiner igen. Men inte denna gång.
Får se hur man känner när man kommer några dagar in i denna vecka. Ensam med tre barn och lite halvtaskigt väder................. :)



Saknar!

Fixat och donat igen!

Har nu kommit på hur jag vill ha det på vår inglasade veranda, så där kommer claudio få jobba lite igen!
Och då passade jag på att göra en mysig frukosthörna till oss!
Har varit väldigt dåligt av mig att äta frukost ute denna sommar.
Har ju ätit och sen givit mig iväg på cykeltur.
Men frammöver vid fint väder ska jag sitta här tänkte jag!
( ska inköpa nya dynor bara)


Blåbär

Idag cyklade jag , claudio och charlie iväg till skogen och plockade blåbär! Mums va det var gott! Charlie tog och tog och stoppade i munnen!



Väl hemma gjorde jag en mumsig blåbärspaj!

Sen på kvällen tog vi oss en promenad och hittade björnbär!! Det var längesen, och goda var de med!! Så ännu en gång tröck charlie in bär i munnen! :)
vi hade inget att plocka i förutom en liten burk vi hittade så vi måste tillbaka så jag kan göra björnbärsmarmelad!!



Hittade även lite rabarber så snart blir det rabarnerpaj!

pool

I dag åkte vi till farmor på landet som har en stor pool på 12 gånger 5 meter och sen en barnpool i området!
Charlie och tjejerna var överlyckliga och badade konstant hela dagen!
Charlie som inte är ett dugg rädd för vatten går bara i den djupa! Och kröp omkring i barnpoolen.
Det  var likadant igår när vi var på stranden. Då gick han bara rakt ut till vattnet gick över huvudet på han. Och tog man in han på det grunda så gallskrek han!
Bada på kanarieöarna om en månad kommer nog inte att bli några problem!


carpal tunnel syndrom

Har hela sommaren haft ont i min vänstra hand. Strax nedanför tummen. Har nästan tappat charlie flera gånger! Det är ett helsike att klä på han och byta hans blöja. Då gör det skiiiit ont!
Så jag ringde till sjukhuset, men där fick man ju inte tid förrän nu ( ringde för fem veckor sen) De tog bara emot öron och hals fluss.
Men men var där i dag och Dr sa snabbt att det är carpaltunnel syndrom.
En remiss skickas till ortoped så får jag se när det blir op. Som tur är så är det en lätt och snabb operation och man blir snabbt återställd!






Dagis

Snart är det dax för invänjning på dagis. När jag var gravid försökte jag att intala mig själv att den här gången skulle jag inte vara så töntig och låta barnet vara mycket på dagis.
Som om man inte skulle ha lika mycket känslor för barnet bara för att det är det tredje.
Jag tycker nämligen att det är fruktansvärt jobbigt att lämna bort mina barn på dagis / fritids. Är nog för att jag är hemma. För när jag är på föreläsning osv dagtid så känns det inte lika jobbigt. Dagarna går fort och man hinner inte riktigt tänka.
Men som det är nu så tänker jag väldigt mycket!
Om jag jobbar måndag och tisdag natt behöver han vara på dagis måndag så jag kan sova innan jag jobbar natten. Och det är då jag tänker eftersom man "bara" är hemma.
Tisdagen sover jag bort hela dagen och min man hämtar så den är lugn. Och sen kommer onsdag när jag inte sover länge för att kunna sova på natten. Sover till ca 11,00-12,00.
Och då vill jag oxå hämta på en gång! Men då är det sovtid och jag kommer att kunna hämta vid ca 14,00.
Sen får han inte vara där för lite för då är han därifrån så mycket så det blir jobbiga lämningar.
Och när han blir större vet jag att han får ut väldigt mycket av att vara där!
Det är bara jag som är egoistisk.
Han kommer bara att behöva vara där två till  tre dagar i veckan men ändå!
Vet att andra har det värre. Jag jobbar natt enbart för att mina barn ska ha det bättre i detta.

Måste kanske oxå erkänna att jag vill ha total kontroll på allt vilket jag vet inte går................

Hur många fler känner så här?
För jag känner många som tycker det är skönt att ha barnen på dagis. Förstår inte det!
Min älskade familj!!

RSS 2.0