Återfall big time

Har åter igen ett helvete med charlies mage på nätterna. Helt plötsligt på julaftonsnatten kom smärtan tillbaka och det med besked.
Superledsen, grinar och gnäller nätterna igenom. Har ringt Astrids men de hör inte av sig. Har nu lämnat ännu ett meddelande och det var ett argt meddelande då nu borde de höra av sig.
Vi ger omeprazolen igen 20 mg vilket är hög dos och det lindrar bara lite.
Tänker på om vi måste göra en operation och stänga magmunnen. Då kan han inte spy och tänk va vidrigt han kommer att må vid magsjukan då!!! Värsta tänkbara situation.
Men han kommer må bra nattetid. Inget hjälper ju!!! Stackars stackars barn!!! Och den idiotläkare som sagt under denna tid till oss: barn är gnälliga på natten. Jag har tre jag vet. Idiot!!


Toasits

Äntligen vågar lille mannen använda toasitsen!
Först när vi började med blöjavvänjningen var pottan superläskig och han ville absolut inte sitta på den. Det gick över och då vägrade han använda toan. Den var farlig och man ramlade ner i den sa Charlie.
Ett tag fungerade det att sätta han på toan och sitta framför på knä och krama om han. Så fick vi göra i typ affärer när vi inte hade tillgång till annat. Och ute hos farmor finns bara sitsen till deras mulltoa och det var tydligen spännande nu.
Så jag köpte en och det funkar perfekt. Han e så stolt över den och sätter dit den på toan och tar bort den själv.
Så nu slipper vi allt kladd med bajs i pottan. 💩
Yeahhhh 😊


Jul


Jul


Jul


Jul


Jul


Jul


Julen

Började julafton med att gå hem och sova. När jag vaknade fick Charlie sova lite så han skulle orka med kvällen.
Åkte ut till svärmor lagom till Kalle anka. Där fanns redan Danne Tessan och småkusinerna.
Åt god middag och inväntade tomten. Den som tjatade och undrade mest när tomten skulle komma var Denice. :)
Och sen helt plötsligt lyser en liten lykta ute på gården och barnen rusade upp på soffan och tittade förtjusta ut genom fönstret. :TOMTEN!!!!!
De var lite rädda vågade sig inte riktigt ända fram varje gång. Stod så långt ifrån tomten de kunde men ändå så nära att de nådde fram med sin lilla hand mot paketet.
Charlie vågade på sig en snabb kram. Om man kan kalla det kram hahahaha
Innehållet i paketen blev ingen besvikelse heller. Daniellas ögon blev riktigt stora när vi sist lyfter in ett väldigt stort paket och hon förstår att det är en tv där i.
Lyckad julafton.
Tyvärr blev Charlie riktigt dålig i magen på natten. Magsyran vandrade som tokig på han.
Ingenting hjälpte så vi var riktigt trötta på morgonen.
Men nu var det dax för julfirande med min sida av familjen så vi la oss efter lunch och sov en stund.
Och det hjälpte. Det var full rulle hela eftermiddagen och han frågade hela tiden när tomten skulle komma.
Dom kom även camilla Lasses dotter.
Och då åt vi god mat som jag lagat på efm. Mmmmmm gott!
Efter middagen knackade det på dörren och där var han igen. Den efterlängtade tomten. Men den här gången blev det ingen kram. Han e farlig sa Charlie efteråt :)
Ännu en gång lyckliga barn! Helt perfekt!
Och sen det mysiga att sitta och fika och ta det lugnt efter paketöppning.
Claudio hade beställt pepparkaks cheesecake av mamma så det bl.a. Mumsades det på.
Nu söver claudio Charlie men han har redan klagat på magen. Gav omeprazol som jag inte gjort på väldigt länge. Hoppas det hjälper så vi inte får ytterligare en natt med smärta för den lille stackaren. Förstår inte varför han får så ont nu?!? Har inte ätit nåt annurlunda. Prinskorv är det enda som han inte ätit förut. Men vanlig korv funkar ju annars. Ska ringa igen till Astrids. Förstår inte varför de inte ringer upp!!!'
Förutom magen så har det varit en väldigt mysig jul!
God jul!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2685326/images/2012/pic_50da205ce087c35ca2d12cd1.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2685326/images/2012/pic_50da205ce087c35c82fed886.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2685326/images/2012/pic_50da205ee087c35c64fc033c.jpg" class="image">


God jul

Julafton är här och jag e på jobbet. Men det är helt ok. Sover en stund i morgon så det gör ingenting.
Fixade en present till min kollega...... Och hon till mig!!! Hahaha
Men de går inte riktigt att jämföra. Jösses va fin ljusstake jag fick med handstöpta ljus!
Jag fixade en liten glasbricka med en tomtekruka med blomma i, en godisask och ett litet ljus :)
Första paketet öppnat och julafton kan börja. Kommer bli en härlig dag!
God jul!!


Julmarknad

Åkte till skansens julmarknad. Vi kom bra tid. Var inte så mycket folk. Var riktigt fint och mysigt i år. Temat: is och eld. Fanns olika isskulpturer och lite eldar här och där. Det var även en show om det där is brann. Sång och dans bl.a. En som joikade.
Käkade korv, bullar och glögg och gick till lillskansen.
Riktigt mysigt och lagom kallt med snö överallt. Eller inte om man frågar daniella. Hon höll på att förfrysa fötterna!
En jobbnatt mot julafton kvar sen är det mys med nära och kära :)


5:ans julavslutning

De har många roliga saker på parkskolan. Vad jag fått veta nu och det finns nog mer är : att 4:orna har lucia tåget. 5:orna juldpelet och 6:orna har loppis på skolgården på lucia.
Så i år var Denice med på julspelet i kyrkan. De hade ett fint spel från Maria blev med Jesus till det att kungarna lämnade gåvorna.
Denice hade två roller och hon var riktigt duktig. Annars är hon duktig på att börja tokfnittra. Men hon klarade sig!
Kul!!
Och nu fick jag höra att barnen som gått i park fick B i matte i åttan på roslags.
Det bådar gott.


Julgranspåklädning :)

Blev senare än jag tänkt. Ville klä granen förra helgen på andra advent som vi brukar. Men har inte fått till det. Antingen har vi jobbat eller barnen varit borta. Sa till Denice att vi skulle klä granen men hon valde att vara med kompisar istället.
Så vi klädde den. Blev några färre kulor i år. Under tiden gick det sönder några stycken. Charlie var lite för hårdhänt med dom :)
Vi gav våran "stjärna " till Charlie och sa att han skulle få sätta den på granen. JA JA skrek han! Tog den i sin lilla hand och sa allvarligt: hokus pokus filliokus!!!!! Och snurrade den runt runt! Hahahaha störtskön!
Upp på pappas axlar och hade lite problem att få dit den men till slut så satt den och jag låg i soffan och asgarvade!! :)
Kul hade vi! Men han blev sur för han ville ha tillbaka sin trollstav!
Tror jag får köpa en. Han kan få en i strumpan på julaftonsmorgon.
Tror att det är daniellas tur nästa år att sätta stjärnan på toppen. Får nog inhandla en ny. För ful är den, och inte är det en stjärna heller :/
Vi har haft det som tradition sen daniella kom, att det är barnen som turas om att sätta stjärnan på toppen när granen är klädd :)


Förkyld

Hemska hemska förkylning!!!! Så ont runt näsan efter all snytning.
Denna bild tillägnas Ann!!! :) hahahaha vassegod Ann :)


Snökoja

Byggdes snökoja ikväll. -14 ute men kul hade de! Det byggdes även en rutchkana för det ville Charlie ha.
Pratade hela kvällen om "mitt hus" = kojan.
Igår var vi på charlies lucia. Den firas ute på gården. Så gulliga. Han satt fint hela tiden men sjöng inte! En del barn sjöng, andra grinade och en del som Charlie såg uttråkade ut.
Ett roligt kaos :)


Avbröt

Blir så trött!!! Charlie har blivit så mycket värre i magen sen vi började med nexium. Han har fått mer och mer ont på nätterna. I lördags natt fick claudio ge Alvedon en gång. I söndags fick jag ge två gånger och det gav knappt nån hjälp alls och det brukar hjälpa direkt. Han låg och gnällde, smågrinade och vred och vände sig i sängen! Hemskt! Så nu gav jag inget och ringde till Astrids och lämnade ett meddelande. Tyvärr hörde de inte av sig. Vill ha bort hans smärta nu!! Stackars unge!


Snö snö och.......... Snö

Slutar aldrig snöa! Har ingenstans att göra av snön. Inte ens traktorerna som skulle ploga gatan kom någon vart. De kom till vandplan sen sa det stop,två gånger. Och då drar de, och kommer inte tillbaka. Alla på gatan rensar sin snö och lägger på den hög traktorn gjort. Och högen växer! Åt alla håll! Grannarna kom knappt ut med sina bilar. Sent på kvällen kom de tillbaka med en stor traktor som orkade forsla bort snön. Jösses!
Väglaget ska vi inte prata om! Det är en tvättbräda. Det är nämligen så att plogarna skälva får betala bladet om de slits eller går sönder. Vilket resulterar i att de plogar med bladet 5 cm över asfalten. Det är ett helvete att åka. Avåkna bilar, bussar och lastbilar i hela staden! Idag var det total stopp överallt! Och Denice skulle till tandläkaren! Wohoo! Men vi klarade tiden precis!
Undrar hur resten av vintern kommer bli.


Nexium

Ska tydligen vara bättre och lite annurlunda. 4 veckor ger jag det. sen får de göra nåt!! Suck.


Reflux

Blir så jäkla irriterad! Dr ringde och sa att Charlie har reflux. Ja det har vi förstått. Men vad gör vi? Jo han skulle först få en medecin som ska smälta i munnen. På en 2 åring??????? Hallå????? Lanzo heter den. Fet sa jag nej till. Funkar inte riktigt. Då skulle vi ta nexium. Den ska smälta i vatten och så dricker han det. I en månad sen hör hon höra av sig. Men nu googlade jag på medecinen. Den är ungefär lika som omeprazolen som han ätit och inte hjälpt. På sidan står det: ge inte till barn under 12!!
Ringer men de svarar inte. Lämnade meddelande så jag hoppas verkligen hon hör av sig. Idioter!!!!!!
Och tydligen har han en massa smärta på dagtid oxå men som vi inte riktigt märker av. Han behöver ha hjälp nu!!! Inte fortsätta samma jävla sätt som de senaste två åren!!! Nu ska bråkas!!!


Jävla kyla

Är fullt påbyltad efter jobbet då det är -15!
Min dörr på bilen går inte att öppna. Klättrar in genom bakdörren och startar bilen. Klättrar ut igen för att skrapa.
Ahhh
Kommer hem till 18 grader "varmt" hus. Klär på Charlie som inte är på humör. Claudio drar till jobbet. Jag skjutsar daniella till skolan. Hem och ger Charlie frukost. Han fryser och trilskar när overallen ska på.
Åker till dagis som han inte vart på på två veckor så jag vet att det kommer bli en jobbig lämning. Och jo han ville inte att jag skulle gå.
Hem och lägger mig. Tankarna om att de nog kommer gå ut i kylan med barnen på dagis brrr och att det kommer vara svinkallt inne när tjejerna kommer från skolan maler i huvudet.
Sover skitdåligt! 15.10 går jag ner och tänder brasan. Huvudet bultar. Snart kommer mamma med Charlie. Hon skulle hämta. Ingen ved inne, tänder massa värmeljus huvudet fortsätter bulta. Och jag vet hur trött jag kommer vara nu på natten när jag en än gång ska jobba. Suck!
Claudio köpte en kupé värmare i alla fall så nu kommer bilen vara bra i morgon när jag ska hem.
Kommer sova nere i soffan och hålla liv i elden i morgon.
Hatar kylan!!!!


RSS 2.0